pulled pork med bröd

En smakrik måltid med pulled pork och bröd

Pulled pork-smörgåsar är en av de mest populära rätterna runt om i världen. De serveras ofta på grillhak eller i food trucks och det finns många variationer av det.

Pulled pork sandwich är en rätt som har funnits sedan 1800-talet, men det var inte förrän på 1960-talet som den blev en framstående rätt inom den kulinariska sfären. Pulled pork med bröd har blivit populär genom att det oftast finns tillgängligt som ett snabbt alternativ på menyn och ändå smakar så pass gott.

Populariteten för pulled pork med bröd har ökat med tiden eftersom allt fler upptäcker njutningen av smaken och att det är så enkelt att gå från tillagning av mackan till bordet.


Hur man lagar en perfekt Pulled Pork hemma

I det här avsnittet kommer vi att gå igenom stegen för att laga en välsmakande pulled pork i ditt eget kök.

  • Först måste du köpa en fläskaxel (även kallad Boston-rumpa). Detta är vanligtvis en ganska billig köttbit som kan hittas i de flesta livsmedelsbutiker. Du kommer att behöva en fläskbit på ungefär två kilo för detta recept.
  • Nästa steg är att lägga den i en kastrull med tillräckligt med vatten eller buljong för att täcka fläskbiten och tillsätt lite salt, peppar, vitlökspulver och lökpulver.
  • Låt sedan den blandningen koka upp och sänk sedan värmen och låt den puttra i cirka fyra timmar.
  • Ta upp fläsket från vätskan och lägg det på en skärbräda eller tallrik som du täckt med hushållspapper.
  • Använd två gafflar eller händerna (föredragsvis med handskar) för att dra isär allt kött i små bitar tills du har strimlat allt i små bitar.

Sedan är du redo att göra din macka med valfria ingredienser till denna fantastiska pulled porken!


Ett pulled pork-recept med en twist

Om du vill lyxa till smaken lite så kan du i stället tillaga pulled pork på detta ett annat sätt. Det är rekommenderat att använda en lerkruka för detta recept eftersom du kommer att tillaga fläsket i timmar och producera mört och saftigt kött.

1. Lägg fläskaxeln i en kruka och täck med vatten.

2. Tillsätt salt, peppar, vitlökspulver, lökpulver, paprika, malda senapsfrön och torkad timjan

3. Koka på hög värme i fyra timmar eller låg värme i åtta timmar

4. Ta bort fläsket från lerkrukan och lägg i en stor skål för att svalna lite

5. Strimla köttet med två gafflar eller händerna

6. Tillsätt barbecuesås efter smak – så mycket du vill!

Vilka tillbehör passar bra till en Pulled Pork-smörgås?

Ett passande tillbehör för pulled pork-mackor bör vara en balans mellan salta och söta smaker. De ska komplettera huvudrätten men inte övermanna den.

Här är några exempel på vad som är en bra sida för pulled pork-mackor:

  • Stekt pickles
  • Kålsallad
  • Bakade bönor


Serveringsförslag för din nästa BBQ

I den här artikeln har du fått lära dig hur du kan tillaga den perfekta pulled pork med bröd. Nästa gång du bjuder in gäster till en barbecue bör därför denna maträtt vara ett självklart inslag på menyn. Kom ihåg – det bästa sättet att njuta av pulled pork med bröd är att ha en BBQ med dina vänner och familj.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!