Pulled pork på picnicbog
Picnicbog är ett mycket gott och smakrikt kött som blir som bäst om det får tillagas väldigt långsamt. Det är också en mycket mångsidig bit som med fördel kan användas på ett flertal sätt. Älskar du pulled pork är picnicbog således ett mycket bra alternativ. Du kan med fördel använda riktigt heta och smakrika kryddor. Det går även lika bra att hålla det mer diskret med citrus, vitlök och rosmarin.
Att göra pulled pork är vanligtvis väldigt enkelt och med picnicbog får du dessutom ett kött som blir väldigt mört. Förutsatt att du tillagar det på rätt sätt. För att du ska få ett kött som är så saftigt och gott som möjligt är det inte bara tillagningen som är viktig, utan även förberedelsen. När det kommer till just picnicbog är det rekommenderat att hålla köttet kylt i minst 8 timmar, innan du lägger in det i ugnen för långkok.
Lyckas med pulled pork – så ska du göra
Nyckeln till att lyckas med pulled pork på picnicbog är att inte torka ut köttet. Då blir det hårt och svårt att separera. Börja med att ta bort överflödigt fett från köttbiten och skölj sedan av. Köttet blir som bäst om du även torkar av vattnet från avsköljningen, t.ex. genom att klappa lite med vanligt hushållspapper.
När köttet är förberett och rent kryddar du efter egen smak. Picnicbog är tacksamt och blir gott med de allra flesta kryddblandningar. Se till att hela köttet blir kryddat och låt det sedan vila i kylen i minst 8 timmar.
Tillagning picnicbog
Naturligtvis måste du även se till att du tillagar köttet korrekt. Ca 30 minuter innan du ska tillaga picnicbogen sätter du ugnen på 175 grader. Lägg fläskbiten i en ugnssäker form och glöm inte att hälla lite olja i botten för att förhindra att den fastnar. Täck gärna över köttet med folie för att minska risken för att det blir torrt och baka sedan i ca 3.5-4 timmar. Se till att du öppnar ugnen vid minst två tillfällen för att ösa köttet med vätska för att det ska bli extra mört och saftigt. Använd sedan två gafflar för att strimla köttet till det som kallas för just pulled pork.
Passande vin till pulled pork picnicbog
Ska du bjuda på pulled pork till middag eller vill du bara lyxa till din egen vardagsmiddag med lite vin? Vin till pulled pork är mycket uppskattat och gör dessutom att smakerna förhöjs. En av de främsta fördelar med den här typen av kött är att både rött och vitt vin passar utmärkt ihop med smakerna. Du kommer således inte ha speciellt svårt att hitta ett vin som du gillar.
Eftersom fläsk i sig är ett kött med ganska diskret smak är det din kryddblandning som kommer vara avgörande för vilket typ av vin du bör välja. Vita viner lämpar sig bra om du har en mildare kryddning med te.x. citron och vitlök, medan röda viner passar till hetare kryddor, t.ex. mexikanska. Vita viner blir som bäst om de är fruktiga och druviga och röda viner bör vara örtiga och fylliga.
Relaterade drycker
Ramos Reserva
SILVER i prestigefulla tävlingen "Årets Vinare 2023"
Nr: 6139, Rött vin , Kryddigt & Mustigt
Tommasi Graticcio Appassionato
Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.
Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt