Red baron vin

Red baron vin

Det finns många olika viner och vinmärken ute på marknaden. För den som inte har koll spelar det egentligen ingen roll vilket vin man får eller väljer till maten men för vinälskare och experter har det stor betydelse.

All sorts vin fungerar bra till mat, men vissa sorter går bättre ihop med vissa maträtter än andra. Även om man inte är vinexpert så vet de flesta av oss i alla fall om att rött är det som passar bäst med en köttbit, enligt gammal sed.

Rött vin kan vara fantastiskt att avnjuta till en god kötträtt. Dessa smaker gifter sig fint i munnen och framhäver maträttens smaker mycket mer. Därför föredrar de flesta vinälskare ett glas rött till middagen när det bjuds på rött kött.

Även om de flesta röda viner gifter sig fin med rött kött så finns det vissa specifika märken och smaker av rött vin som passar allra bäst. Red Baron vin är ett av dem.

Vad gör då Red Baron så speciellt? Det speciella med just detta vin är att det har en generös fruktsmak med mycket karaktär.

Red Baron vin har även inslag av bland annat bär och eukalyptus  och det är just den kombinationen som framhäver de fantastiska smakerna av en god lamm- eller nöträtt. Det gifter sig otroligt fint med smakerna från det röda köttet och gör middagen mer njutbar.

Så får du det röda vinet att hålla bättre

De flesta av oss som öppnat en flaska rött vet att det kan vara problematiskt om man inte dricker upp hela innehållet under samma kväll.

Tyvärr är rött vin väldigt känsligt i kontakt med syre och blir därför dåligt snabbare än vad vitt vin eller rosé blir. Däremot finns det en del tricks man kan använda sig av för att få det röda vinet att hålla längre.

Eftersom just rött vin är känsligt och blir snabbare dåligt när det kommer i kontakt med syre, måste man se till att det inte får så mycket kontakt med just syre, efter att man har öppnat flaskan.

För att kunna göra det är det bra att behålla korken för att sedan försöka sätta på den igen efter att man har hällt upp ett glas. På så sätt kommer vinet få mindre kontakt med syre och håller sig bättre under en lägre tid.

Har man tillgång till en stopper är det ett ännu bättre alternativ, då den på ett mycket bättre sätt  håller tätt för att inte släppa in mer syre. Det hjälper även mot att vinet ska ta smak av annat om det ska bevaras i kyl efter att flaskan har öppnats. Helst ska man undvika att bevara rött vin i kyl, men det ska förvaras svalt. Har man ingen vinkyl eller källare kan kylskåpet ändå fungera.

Vet man däremot att man dricker väldigt sällan kan det vara bättre att köpa en mindre flaska eller en bag-in-box, då denna förpackning håller sig fräschare under en längre tid efter att man öppnat den. Köp den produkt som passar dig bäst.

Red baron vin

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!