riven ingefära på burk

Riven ingefära på burk

Du har säkert hört gott om ingefära när det gäller att bota förkylningar eller illamående, men det finns många andra bra ändamål med riven ingefära på burk. Det är en bra färskvara att alltid ha hemma i kylskåpet. Dels för att den är en smakrik ört som ger det lilla extra till din matlagning och drycker, dels för att ingefära på burk även har andra fördelaktiga egenskaper.


Sting med riven ingefära på burk

Det här är en krydda och ört som passar utmärkt både till matlagning och drycker. Riven ingefära på burk har du alltså stor nytta av i köket oavsett om du ska tillreda en risrätt med lite sting eller en god cocktail med fräscha toner.

Ingefära är en form av rot och örten påminner om en annan växt, nämligen gurkmejan. Däremot är ingefäran lite större och den har ett brunt yttre skal, men är gul inuti. Den starka smaken ger dessutom en härlig arom och riven ingefära på burk innehåller många bra ämnen.


Ginger Sour med riven ingefära på burk

Det här är en populär cocktail som är både sur och kryddig på samma gång. Ingefärans starka arom bidrar dessutom till en härlig drinkupplevelse som fungerar utmärkt sommar som vinter. Du behöver utöver Gin även citron- alternativt limejuice samt en halv äggvita och rikligt med is. Skaka alla ingredienser i en shaker innan du serverar i ett lite lägre cocktailglas. Garnera drinken med riven ingefära på burk och du får en frisk och god cocktail!


Morotssoppa med ingefära

Ett tips till matlagningen under höst och vinter är att ge dina värmande soppor lite extra sting med riven ingefära på burk. En klassisk morotssoppa blir exempelvis utsökt med syran från ingefäran och den förstärker även morotens söta smak. Testa gärna att ha i räkor i soppan eftersom ingefära gör sig väldigt fint ihop med skaldjur.


Hemmakurer med riven ingefära på burk

Precis som nämnts inledningsvis innehåller ingefäraörten många viktiga ämnen som kroppen mår bra av. C-vitamin, järn, magnesium och kalcium är några exempel på näringsämnen som du får del av när du äter eller dricker något som innehåller ingefära. Det här är också anledningen till att riven ingefära på burk är en ingrediens i många hemmakurer mot förkylning eller annan åkomma.

Ingefära är bra att ha hemma eftersom det kan hjälpa dig när du lider av matsmältningsbesvär och halsbränna. Dessutom kan riven ingefära på burk fungera att tugga på när du känner dig illamående.


Hälsosamt te på ingefära

En värmande kopp med te gjord på ingefära är bra av flera anledningar. Det är bland annat ett alternativ att dricka till maten för att underlätta för matsmältningen. Dessutom kan det dämpa aptiten. Det enda du behöver göra är att koka upp vatten och hälla det över den rivna ingefäran på burk. Låt det sedan stå och dra några minuter innan du dricker ingefärsteet.


Klassisk huskur med riven ingefära på burk

Att dricka en shot med ingefära varje morgon är en riktig boost för din kropp. En shot där du blandar citron med riven ingefära på burk är ett bra alternativ eftersom citron är antiinflammatoriskt samt har lågt pH-värde. Det bidrar till att kroppens immunförsvar förstärks och du håller dig lättare frisk. Koka upp en burk med riven ingefära med cirka 3 dl vatten, tillsätt saft från två citroner och två teskedar honung.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!