Rött vin till fisk

Kan man dricka rött vin till fisk? Ja, tro det eller ej, det går faktiskt alldeles utmärkt att dricka rött vin till fisk! Detta är säkert en mycket trevlig överraskning för er som hellre föredrar rött vin i allmänhet framför vitt vin. Men vad skall man tänka på när man väljer ett rött alternativ till just fisk? Jo, vinet skall vara lätt, mjukt, bärigt och det skall gärna ha en bra fruktsyra. Väljer man ett strävare vin med mycket tanniner, riskerar man att dumt nog locka fram en ”bismak” i fisken. 

Rött vin till kokt/ugnsbakad eller lättare stekt fisk
Ett typiskt exempel på ett vin som passar bra här är ett mjukt och bärigt rött vin av druvan Pinot Noir. Det är ett klassiskt vin med ursprung och hjärta i Bourgogne, Frankrike. Ett annat vin som passar till är Tommasi Valpolicella, ett ungt och fruktigt vin med doft av körsbär, hallon och andra röda bär samt ton av fat och örter.

Rött vin till kraftigt stekt- eller grillad fisk
Här är det återigen viktigt att ha i åtanke att vinet inte bör vara strävt, alltså det skall inte innehålla för mycket tanniner. Däremot, om fisken är stekt lite längre eller grillad, kan du med fördel välja ett fylligt rött vin. Ett bra exempel är Louis Latour Bourgogne Pinot Noir, med ett långt behagligt avslut. 

Rött vin till fisk
Relaterade drycker
Tommasi Valpolicella

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Nr: 72383, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Louis Latour Bourgogne Pinot Noir

Elegant pinot noir från Bourgogne

Nr: 71702, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!