Skaldjursjulbord

Fantastiskt skaldjursjulbord

Sugen på skaldjursjulbord? Under några års tid runt juletid har det diskuterats vilt kring om man kanske inte ska låta skaldjur få vara en del av julbordet, eller om detta är något som helt ska uteslutas. Har du själv funderat över detta? Att låta skaldjur vara en del av julbordet har de senaste åren blivit allt vanligare, och många har valt att enbart ha skaldjur på bordet när det är dags att slå sig till bords och hugga in i all fantastisk julmat. Många restauranger i Sverige har också valt att hålla i, och anordna, skaldjursjulbord och det har blivit otroligt uppskattat av många. På nätet finner vi fantastiska tips och idéer när det kommer till att skapa ett fantastisk skaldjursjulbord.

Skaldjur får göra entré på bordet

Klassisk julmat bestående av skinka, prinskorv, köttbullar, sill, julbröd, Janssons frestelse, brysselkål, revbensspjäll är bara några läckerheter av otroligt många som vi dukar fram på bordet och hugger in i. Blickar vi bakåt ett par år i tiden kom även viltkött av dess olika slag att göra entré på julbord, och oj vad omtyckt det blev. När vi hade vant oss vid tanken av att ha vilt på bordet väcktes diskussionen kring om inte också läckerheter från havet skulle få vara en del av denna festmåltid. Och så blev det. Idag är det allt vanligare att ha skaldjur på julbordet, och många restauranger väljer att anordna julbord som enbart består av ett härligt utbud av havets alla goda läckerheter. Funderar du på det kommande julbordet och om man kanske ändå inte ska ha lite skaldjur och letar efter lite goda tips? Skaldjur kan du välja att servera i deras rena form där du inte gör något särskilt med det, eller varför inte göra en underbart god räkröra tro?

Härliga tips för ett lyckat skaldjursjulbord

Vill du skapa ett skaldjursjulbord men inte riktigt vet vad du ska ha med, hur du ska servera det, om det ska göras olika röror och vad serverar man egentligen till barnen? Skaldjur har en speciell smak och inte alla barn är fullt så förtjusta i detta, så därför kan det vara ett gott tips att göra ett blandat julbord där den klassiska griljerade skinkan, köttbullar, potatis och prinskorv finns med, och därefter kan du blanda med skaldjur och fisk. Fisk som lax är otroligt uppskattat på julbordet och det går fort innan den tar slut. Tillaga den enkelt i ugnen med fantastiska kryddor. Räkor, krabba och hummer är också det delikatesser från havet som snabbt går åt. Du kan enkelt välja att servera de i sin enkla form, men det går även att göra en underbar räk- och krabbröra, och detta kan gå hem hos barnen likaså. Hälleflundra, ostron och varför inte en klick stenbitsrom. Detta är också det tips på godheter att servera och låta få vara en del av ditt kommande julbord. Skapa en underbar kompott av det klassiska varvat med det mer moderna och du kan vara så säker på att det kommer falla alla i smaken.

Skaldjursjulbord
Relaterade drycker
Kendermann Riesling Kalkstein

Nr: 71225, Vitt vin ,

Läs mer
The White Viognier

Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar

Nr: 72714, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
Tommasi Le Rosse Pinot Grigio

Torr och frisk smak av citrus och äpple

Nr: 87212, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!