Smak av skog och mark

Stjärnbartendern Bella Porcile bjuder på smaker från naturen i sin nya bok Vilda drinkar.

Vad är en vild drink egentligen?

– Vilda drinkar betyder att varje drink innehåller något ätbart, som jag plockat i naturen, säger Bella Porcile. I boken får du lära dig om de ätbara växterna och får recept på drinkar och annat man kan göra med växterna. Dessutom innehåller boken tips på vad man ska tänka på när man är ute i naturen. Jag hoppas man kommer vilja gå ut mer i skogen och använda det som växer genom att läsa boken.

Vilket är ditt favoritrecept?

– Gransirap är väldigt gott! Det görs på de späda ljusgröna granskotten på våren – men kom ihåg att man måste ha tillstånd från markägare för att plocka dem.

Du kan tillverka egen gransirap genom att varva granskott med råsocker i en burk med lock. Ställ den sedan i ett soligt fönster några veckor eller tills sockret löst upp sig. Sila av granskotten och du har en smakrik sirap!

Varför är vilda drinkar så goda?

– För att man har full koll på vad man har i drinken och det blir en belöning från en härlig dag ute – från jord till bord. Det är roligt att du kan få en drink med smak av en plats, eftersom platser kan framkalla minnen. Jag har många gäster som säger att drinken har tagit dem tillbaka till ett speciellt minne, det är fint.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!