
Smakrika soppor
Gott, näringsmaxat och enkelt att förbereda. Soppor passar bra både till vardag och fest.
Det finns inget som en mustig, smakrik och värmande soppa när hösten och vintern faller på. Att äta soppa är också ett prisvärt och enkelt sätt att få i sig massor av näring. Ge soppan guldkant med krispig topping och goda tillbehör. Soppfantasten Hanna Dunér, som skrivit kokboken Soup yourself, bjuder på tre goda recept på vegetariska soppor med guldkant som samtidigt är fullmatade med näring.
Vi vet att vi behöver få i oss mer grönsaker, både för vår planet och för vår hälsa – minst 500 gram om dagen, enligt Livsmedelsverkets rekommendationer. Varför inte ta för vana att laga en soppmiddag varje vecka, eller äta soppa till lunch med jämna mellanrum? Det fiffiga är att den näring somgrönsakerna släpper ifrån sig under kokning, hamnar i kokvattnet, och blir en smakrik, näringsmaxad soppa. Soppa är så mycket mer än vardagsmaten vi slänger ihop från rester i kylen. Laga ett storkok på kryddig gulasch och bjud på soppmiddag med spännande tillbehör, frys ned linssoppa i lunchportioner för hela veckan, eller servera en elegant blomkålssoppa till förrätt på vinterns bjudningar.