smaksätta grädde till tårta

Hur du smaksätter grädde till din tårta

Grädde är en huvudingrediens i tårtor och genom att smaksätta den kan du skapa en mängd goda tårtor. Här nedan får du förslag på olika sätt som du kan smaksätta grädden när du ska baka diverse olika tårtor.

Grädde med chokladsmak

Att smaksätta grädde till tårtan med choklad är väldigt vanligt och gör sig utmärkt för alla typer av chokladtårtor. Det är dessutom jättelätt att göra det. Det enda du behöver är grädde, kakao och socker. Börja först med att vispa grädden till den konsistens du vill ha den. Sedan tillsätter du sockret och kakao i den mängd som du själv föredrar. Använd dock inte Oboy då du dels får massor med andra ingredienser på köpet som kan förstöra smaken och dels kan du inte själv styra över socker/kakao-kvoten. Vispa sedan ihop ingredienserna med en slickepott så att du inte förstör luften i grädden som du precis har vispat upp. Börja gärna med att tillsätta lite för lite choklad så att du kan smaka av och anpassa kvoten utefter eget tycke. Det är alltid lättare att addera smaker än att försöka spä ut dem.

Grädde med fruktsmak

Att smaksätta grädde till tårtan med fruktsmaker är också mycket vanligt, men hur gör man det? Det är faktiskt mycket enkelt. Börja med att vispa upp grädden så att den blir på gränsen till för hård. Anledningen till det är nämligen att du ska tillsätta vätska i form av fruktsylt och gräddens konsistens kommer därför att mjukna en hel del. Du kan smaksätta grädden till din tårta med den sylt som passar bäst till tårtan du ska göra. Ska du göra en jordgubbstårta passar jordgubbssylt bäst, för blåbärstårta passar blåbärssylt bäst och så vidare. Tänk dock på att grädden lätt sjunker ihop när du tillför vätska, såsom sylt i den. Tårtan kommer därför inte se lika fin ut dagen eller dagarna efter.

Grädde med mintsmak

Det finns mängder av olika tårtor och om du ska göra en där du vill ha mintsmak i tårtan kan du med fördel tillsätta mint i grädden. Börja först med att vispa upp grädden till den konsistens du vill ha den. Därefter tillsätter du mintarom i den mängd som du själv anser är lagom. Var dock försiktig med mintaromen! Den kan vara svår att dosera och det är lätt att ta för mycket. Dosera lite i taget och smaka av vart efter.

Grädde med kaffesmak

Varför inte smaksätta grädden till din tårta med kaffe? Det blir en ovanligt god kombination! Börja med att mortla instant kaffe till ett fint pulver. Vispa sedan upp grädden till den konsistens du vill ha den. Sedan tillsätter du socker i grädden och smakar av tills du är nöjd. Använd en slickepott för att försiktigt blanda grädden och sockret jämnt. Därefter tillsätter du det finmalda kaffet. Tänk på att kaffet är mycket starkt och att du antagligen inte behöver mycket alls för att få till den där distinkta kaffesmaken. Börja med lite i taget, rör runt och smaka av tills du är nöjd.

smaksätta grädde till tårta

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!