snapsvisor nyår

Snapsvisor inför nyår

Letar du efter snapsvisor för nyårsfirandet? Under alla olika högtider så brukar vi svenskar kunna skoja till det med olika snapsvisor. Både under jul och midsommar, och även påsk så finns det snaps på bordet i många hem. Det är givetvis inte en självklarhet för alla, men för en del så är det viktigt och traditionellt med snapsvisor, speciellt under högtider.

Vilka snapsvisor passar för nyår? Inför nyår är det vanligt med olika dryckeslekar och andra typer av sånglekar och visor som får alla på gott humör. I samband med god mat, dryck, glitter och champagne så kan snapsvisor verkligen lägga till det lilla extra som kanske behövs inför nyårskvällen.

Det finns en hel del snapsvisor idag, det finns ingen som är speciellt för nyår utan man kan faktiskt använda vilken snapsvisa man vill, när man vill. Så, ska du anordna en nyårsfest så kan det vara väldigt trevligt med några planerade snapsvisor.

Det kanske finns vissa som kan jättemånga utantill medan nån annan aldrig har sjungit en snapsvisa förut. Därför kan det vara ett tips att skriva ut ett snaps/sånghäfte för alla som inte kan texterna.

Om du som är festplanerare är kreativ av dig så kan ännu ett tips vara att komma på din egen snapsvisa! Eller kanske ha det som en festlek, leken kan gå ut på att deltagarna ska skapa den bästa och roligaste snapsvisan, den som vinner får ett spännande pris. Som sagt, om du vill vinna titeln som bästa partyvärd så ta fram din kreativa sida!

Ska du sätta ihop ditt egna sånghäfte med snapsvisor så tänk på att lägga in vilken melodi eller låt som gäller till respektiva snapsvisa. Visst, det går att improvisera men det är roligare om ni har rätt melodi från början.

Har du idétorka och behöver tips hur du styr en nyårsfest på det ultimata sättet så hittar du väldigt mycket information på nätet. Du behöver inte känna dig stressad, du kanske har en vän som är experter på snapsvisor? Då passar det perfekt att eventuellt be din vän att göra ett häfte med snapsvisor inför kvällen.

Det finns en hel del snapsvisor tillgängliga på internet idag, för att ge dig lite inspiration så kommer några exempel här:

Låt/melodi: Nu är glada julen slut

Om man bara tar en smutt, smutt, smutt

Om man bara tar en smutt, smutt, smutt

Utav denna lilla hutt, hutt, hutt

Har man ganska mycket kvar

Men se den som spar han har

Inte särskilt roligt

Låt/melodi: Helan går

Helan går

Sjung hopp fallerallan lallan lej

Helan går

Sjung hopp fallerallan lej

Och den som inte helan tar

Han heller inte halvan får

Helan går…..(dricker snaps)

Sjung hopp faderallan lej

Låt/melodi: Blicken i skyn

Blicken i skyn

Armen i vinkel

Blicken i skyn

Så var det menat

Whiskey och renat

Vårt mål alkohol

Skål för den som tål

Skål!!!

Låt/melodi: Vi går över dagsstänkta berg

Vår första skål

All stelhet lägg av och var fri, fallera

Det hänger på just dig hur här ska bli, fallera

Låt skrattlaviner runga

Ikväll är alla unga

Och alla har gått in för gott humör, fallera

Så dricker vi nu vår första skål, fallera

Och var och en har valt den dryck han tål, fallera

Vad än ni har i glasen

Ni måste bli i gasen

Berusad av skämt och gott humör, fallera

snapsvisor nyår

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!