Snittar pepparrot skinka

Snittar med pepparrot och skinka

Vet du inte vad du ska bjuda dina gäster på – bjud på snittar! Snittar är små smörgåsar med lite mer exklusiva pålägg än den vanliga morgonosten eller prickiga korven som du använder till frukostmackan. Snittar är enkla och snabba att göra. Det ser lyxigt ut och framför allt är det väldigt gott.

Goda snittar brukar uppskattas av både vuxna och barn och att bjuda på snittar passar lika bra på nyårspartyn som på födelsedagskalas, studentfester, vernissager och på fina middagar tillsammans med vännerna. Det är helt enkelt trevlig plockmat att bjuda på!

Ofta bjuds snittar just som ett litet tilltugg till välkomstdrinken men snittar kan också serveras som en förrätt eller vara en del av en buffé. Den stora fördelen med snittar är att de kan varieras i det oändliga. Du kan göra snittar med skaldjur, goda ostar, skinka eller helt vegetariska varianter och glöm inte bort att bjuda något gott att dricka till.

Beroende på vilka snittar du gör kan till exempel ett mousserande vin, en kall öl eller en alkoholfri drink passa bra till. Nu ska vi tipsa om hur du enkelt kan göra smarriga snittar med pepparrot och skinka.

Pepparrot och skinka – en perfekt kombination

Pepparrot har vi både odlat och använt länge som en smaksättare i Sverige. Precis som namnet avslöjar är det roten som skalas och rivs och används vid matlagning. Pepparroten har en ganska skarp smak. När du river den kan du till och med känna att det sticker lite i ögonen och näsan. Allra bäst smakar pepparroten när den är färsk, men om du inte vill använda färsk pepparrot går det att köpa pepparrot på tub i mataffären.

Här ska vi använda pepparrot i kombination med skinka på goda snittar men du kan också använda pepparrot till olika inläggningar eller om du till exempel ska servera lamm eller fisk. Pepparrot kan också ersätta wasabi i sushirätter.

När du ska göra snittar med pepparrot och skinka kan du faktiskt välja vilket bröd som helst. Tunnbröd brukar vara mycket populärt men du kan också prova en kavring, ett ljust formbröd eller varför inte ett gott knäckebröd. Gör först en god röra med till exempel färskost eller creme fraiche som du smaksätter med pepparrot. Tillsätt gärna någon ört, finhackad gräslök eller persilja passar perfekt, och smaka av med salt och peppar.

Prova dig fram

Du kan också prova att blanda ner finhackade soltorkade tomater. Det finns helt enkelt inget rätt eller fel – prova dig fram och hitta smakkombinationer som du gillar. Bre sedan krämen som du gjort på det bröd du har valt. Lägg på en skiva rökt skinka och garnera med färska örter. Vet du att några av dina gäster önskar vegetariska snittar kan du byta ut skinkan mot till exempel några skivor avokado.

Att göra snittar med pepparrot och skinka tar, som du förstår, bara några minuter. Du kan också förbereda dem och ha dem klara i kylskåpet tills det är dags att servera dem. Perfekt när du vill ha tid att prata och umgås med dina gäster!

Snittar pepparrot skinka

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!