strövargodis recept

Strövargodis recept – fyra smarriga varianter

Sött strövargodis är något många har nostalgiska minnen av från barndomen. Klassiskt strövargodis recept är nämligen ett populärt inslag på skogsutflykter eller vandring då stormköket används. Med bara tre ingredienser är strövargodis recept ett av de enklaste snacksen att tillaga utomhus.

Självklart går det lika bra att göra strövargodis på hemmaplan, kanske till barnkalaset eller bara som ett gott fika med glass till. Här får du ta del av det goda receptet och dessutom tips på olika varianter som är värda att prova på.


Ingredienser och recept

Ett sött och gott snack smakar väl aldrig lika gott som till skogs eller under vandringen. När du dessutom utgår från ditt strövargodis recept på stormkök är upplevelsen ännu mer tillfredsställande. Det kanske bästa av allt med ett mumsigt strövargodis recept är den enkla tillagningen.

Du behöver faktiskt bara tre ingredienser för att få till den goda röran som brukar kallas för strövargodis. Socker behöver du för sötman, havregryn för konsistens och smör för att smälta samman ingredienserna.

På tre minuter har du lagat klart godiset och på fem minuter är du redo att hugga in på den här svenska klassikern.

Gott och en klassiker till vandring eller utflykt då det är mycket enkelt att laga på stormkök.


Olika strövargodis recept

Det är enkelt att variera ditt strövargodis för att få till olika smaker utan att det för den delen blir krångligare. Strövargodis recept är inte komplicerade även om du väljer att satsa på en mer hälsosamt variant eller ett lyxigare snack.

Du kan dessutom variera strövargodiset genom att variera hur du äter röran. En skopa vaniljglass till är riktigt gott och du kan även prova att hälla lite strövargodis över grekisk yoghurt med lite honung.


Hälsosamt strövargodis

Självklart går det att hitta strövargodis recept som inte innehåller lika mycket socker och fett som originalet. Faktum är att du kan få till ett riktigt nyttigt snack om du byter ut några delar av ingredienserna. Ett recept som exempelvis innehåller socker som inte är lika raffinerat som det vita sockret är ett bra alternativ. Då blir godiset gott, men inte lika påfrestande för blodsocker och insulinet i kroppen.

Du kan alltså byta ut vanligt socker mot farinsocker, råsocker eller Muscovado. Sedan kan du ersätta smör med exempelvis kokosolja som har mer mättat fett.


Extra mustigt recept

Ditt klassiska strövargodis recept kan med fördel adderas upp med en mustigare smak. Kardemumma är en riktig smakförhöjare som passar utmärkt i den goda röran och gör sig fint till en god kopp med kaffe.

Du kan även blanda ner små äppelbitar samtidigt som du tillagar strövargodiset i stekpannan eller stormköket. Då får du ett snack som också påminner om mustig äppelkaka.


Recept på strövargodis med julkänsla

Till julen hör det till att njuta av bakverk och olika typer av efterrätter. Du kan enkelt ta fram ett strövargodis recept med autentisk smak av jul. När smöret har börjat smälta lägger du i havregryn tillsammans med sockret och pudrar dessutom med kanel. Då får du en god och söt efterrätt på bara några minuter.

Samma strövargodis recept kan du använda när du bakar mjuka kakor till julen. Då blir röran en form av glasyr du breder över kakan och sedan gräddar några minuter högst upp i ugnen.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!