TORSKEN & CO LANSERAR SVENSK EKOLOGISK SHOTLIKÖR – HALLON-TORSKEN

Torsken & Co, grundat 2021 av Markus Henriksson, Jacob Zachrisson och Philippe Bordonado, presenterar stolt sitt senaste tillskott, Hallon-Torsken. Företaget, känt för sin passion för shotlikör och engagemang för ekologiskt och hållbart arbete, har tillsammans med hantverksdestilleriet Fieuraas Distillery skapat en likör som blir en del av Systembolagets fasta sortiment från och med den 1 mars 2024.

Hallon-Torsken är en frisk och söt ekologisk shotlikör med en distinkt smak av färska hallon, samt subtila toner av vanilj, lakrits och örter. Den hantverksmässigt framställda shotlikören är designad för att vara mångsidig, passande både i olika drinkar och som en njutning på egen hand – över is eller som en shot.

Vi är stolta över att ha fokuserat på ekologiska råvaror, inklusive svensktillverkad veteråsprit, samt valet av PET- flaska för Hallon-Torsken. Detta beslut kändes naturligt för både Torsken & Co och Fieuraas Distillery, då vi delar en gemensam vision om en mer hållbar framtid,” berättar teamet på destilleriet.

Torsken & Co har från starten år 2021 varit förknippat med en stark vilja att bidra till en mer hållbar framtid. Grundarna har engagerat sig i att skapa inte bara en enastående dryckesupplevelse, utan även ett företag som tar ansvar för dess påverkan på miljön.

Enligt Systembolagets egna studier minskar en PET-flaska vårt klimatavtryck med hela 63% jämfört med en glasflaska, med en CO2-avtryck på cirka 324g jämfört med 890g. Dessutom sker både produktion och buteljering av våra flaskor i Sverige, vilket ytterligare ökar miljöfördelarna genom kortare frakter, särskilt jämfört med internationella producenter” tillägger Jacob Zachrisson.

Hallon-Torsken kommer att finnas tillgänglig på över 120 Systembolagsbutiker över hela landet från och med den 1 mars 2024.

Faktaruta

Torsken & Co grundades 2021 av tre vänner från Göteborg med visionen att skapa hållbara och högkvalitativa likörer. Genom att kombinera svenska råvaror och hantverkstradition ligger strävan i att skapa naturligt smakrika & minnesvärda dryckesupplevelser. Fieruaas Distillery är ett familjeägt hantverksdestilleri som ägs och drivs av familjen Zachrisson; pappa Michael, dottern Linn och sonen Jacob som sedan starten 2021 huserat i delar av destilleriets lokaler & utrymmen.

Relaterade drycker
Hallon-Torsken Ekologisk Shotlikör

Nr: 8214522, Sprit ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!