Vad kan man göra med blandfärs

Gör nya saker med blandfärs!

Vad kan man göra med blandfärs är nog en fråga som många ställer sig. Blandfärs är, precis som nöt- eller fläskfärs, otroligt användbar i många olika situationer. Den främsta orsaken till detta är blandfärsens mångsidighet. Köttfärsk kan både kokas, tillagas i ugn eller stekas. Den kan användas i soppor såväl som i grytor eller formas till önskade bullar, spett eller pannbiffar.

Funderar du på vad kan man göra med blandfärs har vi lösningen för dig! Vi har nämligen plockat ut ett flertal riktigt smaskiga och bra recept där blandfärg är huvudingrediensen. Naturligtvis kan du också använda dig av nötfärs eller enbart fläskfärs. Fördelen med att satsa på blandfärs är dock att du får det bästa från två världar. Nötfärs är känt för att vara ganska så torrt och innehålla lite fett. Därför passar den oftast bra till pajer och hamburgare. Fläskfärsen, å andra sidan, är den fetaste av dem alla. Genom att välja blandfärs får du ett bra mellanting.

Spännande recepet – Vad kan man göra med blandfärs

Recepten vi har plockat fram lämpar sig för de allra flesta familjemedlemmar som äter animaliska proteiner. Här har vi inte bara valt recept som är relativt enkla att tillaga, utan vi har också tittat på mångsidigheten av rätten. Dessa rätter kan du med fördel servera till lunch eller middag en vanlig vardagskväll, men de fungerar även utmärkt när ni får gäster på besök.

1. Chili con Carne – Gör en riktigt het och kryddig chili som får stå och dra länge. Chili con Carne kan med fördel förvaras i kylen, eftersom den blir lite extra god dagen efter.

2. Köttbullar, potatismos och hemmagjord brunsås – Maträtten som alla älskar och som passar lika bra för barn som för vuxna.

3. Pastagratäng med köttfärssås – Har det blivit köttfärssås över kan du blanda detta med kokade makaroner i en form. Häll sedan på ett lager med härlig ost och sätt in hela gratängen i ugnen. Mums!

4. Klassisk köttfärslimpa – Köttfärslimpan är lika god idag som den var när du var liten. Köttfärslimpa är en riktig klassiker som enkelt kan utformas efter dina egna önskemål på smaker och örter.

5. Hemmagjorda hamburgare – Med köttfärs kan du enkelt göra hemmagjorda hamburgare. Vill du inte lägga hamburgarna i vanliga hamburgerbröd kan du med fördel kombinera dem med pitabröd, fetaost och grillad paprika.

Använd blandfärs på bästa sätt

När du vill ha en riktigt bra sammanhållning (eller bindning som det också kallas) är blandfärsen det bästa alternativet. Blandfärsen passar t.ex. väldigt bra när du vill göra burgare och köttbullar, men fungerar överlag till alla köttfärsrätter, t.ex. gratänger, köttfärssås och liknande.

Till skillnad från den rena nötfärsen är det dock viktigt att du steker igenom blandfärs ordentligt, för att på så sätt minska risken för skadliga bakterier. Jämfört med nötfärs är blandfärsen även billigare i inköp. Det innebär att du kommer kunna köpa mycket stora mängder med blandfärs och sedan frysa in, för att på så sätt vara snäll mot plånboken och samtidigt få bra kött till middagarna.

Vad kan man göra med blandfärs

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!