Värmande vinterdrinkar

När det är kallt ute passar det extra bra med mustiga och kryddiga drinkar. Experimentera med nya smaker, servera och njut!

En varm drink är god att smutta på en kall vinterdag. Överblivna kryddor från julbaket passar bra i eleganta vinterdrinkar. Som kanel, kryddnejlikor och torkad ingefära. 

– Passa på att ta ut svängarna i vinter och prova lite annorlunda kryddor eller smaker, säger bartendern Patric Glaubke, som till vardags står i baren på Penny & Bill i Stockholm.

En cocktailtrend som bubblar ute i världen är att göra drinkar på te. Patric tipsar om att använda chaite i en vinterdrink.

– Då får du en drink med både kryddig och fruktig smak,säger han. Testa till exempel också att experimentera med drinkar där varmt möter kallt, som i en Hot Punch med gräddfloat. Den kan du både göra med eller utan alkohol!

En ann an het bartrend är att servera cocktails till mat. På Stockholmskrogen Pharmarium utgår restaurangmenyn från drinkarnas smak. Istället för att välja mat först får gästerna börja med att titta på drinklistan. Varje cocktail har sedan ett par olika smaktips, och rätterna ska fungera extra bra tillsammans med drinken man valt.

– Visst kan man dricka cocktails till mat, bekräftar Patric. Varför inte servera en drink till årets julbord eller påskbuffén? Testa exempelvis en syrlig drink med Angostura, den passar bra både till sylta och inlagd sill.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!