Veganskt mellanmål – kreativitet lönar sig

Nyfiken på hur du kan få till ett veganskt mellanmål? I takt med att vårt medvetande om hur våra matvanor påverkar klimatförändringen ökar så väljer fler och fler människor att äta mer veganskt. Under tidigare år så har det största argumentet hos veganer varit den absurda behandlingen av djur som sker i fabriker och slakterier världen över. Man har argumenterat att djuren behandlas på ett inhumant sätt och att vi som människor inte har rätt att behandla andra levande varelser på det sättet. Dessa argument är inte på något sätt alls utdaterade, denna behandling av djur fortsätter än idag och man har svårt att se något slut på den inom de närmsta tio åren. Trots det så har den nya vågen av veganer fokuserat på ett annat problem som vi människor ställt till med, klimatförändringen. Köttindustrin i världen behandlar inte endast djuren på ett hemskt sätt, utan vår vackra, kära jord tar också skada från dess handlingar. Detta har nu resulterat i att vi ser fler människor än någonsin avstå från att äta kött, eller produkter som kommer från djur.

Veganskt mellanmål som alternativ

Då vi traditionellt sätt har väldigt många djurprodukter i vår dagliga kost, så har det under en längre tid varit relativt krångligt att vara vegan. Idag så har däremot matvarukedjorna lyssnat på sina kunder och erbjuder många vardagliga, traditionella produkter till veganerna. Det finns idag veganska alternativ till det mesta, bland annat till mjölk, kött, ost, och smör. Det ser inte ut som att kreativiteten runt om veganska alternativ kommer att sluta där, utan var och varannan dag så släpps det nya veganska produkter som både ser ut och smakar som den originella varan.

Ibland så kan det stå helt still när det är dags för ett mellanmål eller ett snack, så här hjälper vi till med lite idéer för dig som är vegan och behöver ett gott och enkelt mellanmål. Först och främst så bör man inte glömma bort att det finns ett stort utbud av de två hälsosammaste matgrupperna man kan hitta i våra matvaruaffärer, som dessutom inte kommer från djuret; frukt och grönt. Det kan låta för enkelt och tråkigt, men det är svårt att hitta ett bättre energigivande och hälsosamt alternativ än frukter och grönsaker. Men för dig som vill vara lite mer kreativ och testa något nytt så har vi här ett par veganska alternativ. Nedan finner du tre enkla varianter på ett veganskt mellanmål.

Havregrynsgröt med havremjölk

För att göra denna enkla gröt så blandar vi havremjölken och havregrynen i en stekpannan och låter det puttra på spisen tills de två binder sig och skapar en härlig och fast konsistens. Vi kan toppa denna gröt med nötter, banan och även en sked jordnötssmör.

Enkel chiapudding

En go chiapudding slår det mesta. Vi blandar vår nötmjölk med chiafrön i ett glas eller en skål. Ställ in glaset i kylen, och beroende på när man vill äta den så kan man antingen vänta ett par timmar, eller låta den stå över natten. Om man vill vara kreativ med sin chiapudding så bör man vänta tills puddingen har satt sig då den inte gör så om man blandar i alltför mycket.

Riskakor med avokadoblandning

Alla riskakor är veganvänliga och kan användas på många kreativa sätt. Ett av dessa är att mosa en avokado i en skål som man blandar med salt, vitlök och peppar. Sedan brer vi denna blandning på våra favoritriskakor för att skapa ett hälsosamt, snabbt och utsökt mellanmål.

veganskt mellanmål

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!