Vin från A till Ö

Mat- och vinprofilen Frida Lunds nya bok Vin från A till Ö (Mondial Förlag) vill vara en guide och stöttepelare för dem som är intresserade och vill utveckla sitt vinintresse.

Varför har du skrivit en bok som ger grundkunskap om vin?
– För att jag verkligen kände att det var ett hål som behövde fyllas. Jag har märkt att det finns många som har ett vinintresse, men som inte vet var de ska börja.

Hur såg processen ut?

– Den har varit svajig. Först ville jag inte skriva boken för jag tänkte att jag inte är en utbildad vinperson. Men just det gör att jag kan bryta mot regler som kanske en utbildad expert aldrig skulle göra. Det har varit läro- rikt och roligt.

Vilken är din mest oväntade smak- kombo?
– En riktig torr bubblande champagne till rostat bröd med mycket smör. Det är lite roligt att blanda det fula med det fina.

Vad var den största överraskningen för dig när du blev vinintresserad?
– Om du inte har ambitionen att bli världens bästa sommelier är det lätt att hitta saker du tycker om. Jag trodde att vinvärlden var helt ogenomtränglig för en outbildad men den är enklare och roligare än jag trodde.

Bästa tipset för att komma i gång med sitt vinintresse?
– Starta en vinklubb med några som är på samma nivå som du kunskapsmässigt, det är så mysigt och roligt. Du kan exempelvis annonsera i min grupp Vinhaggorna för att komma i kontakt med några som vill vara med i en klubb. Ett första steg är också att alltid tänka på vad det är du dricker. Det räcker med en kort tankesekvens om vad det är för vin, att du gillar det och ska komma ihåg det till nästa gång.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!