Vin till marulk?

Hej! Jag gillar era recept och blir riktigt inspirerad varje gång ett nytt nummer  av tidningen Grapevine landar i brevlådan. Nu till min fråga. Jag har hittat ett recept med marulk, jordärtskockspuré och kantareller som skulle passa bra vid finare middagsbjudningar. Därför undrar jag vilket vin som passar bäst till marulk? Borde jag välja ett vitt vin som är lite fylligare eftersom fisken i sig är kraftig? Eller har ni tips på ett rött vin som skulle kunna passa? Jag har hört att lättare rödviner ibland passar bra även till fisk.

Markus, Stockholm

Hej Markus, det låter som du har hittat ett spännande recept med marulk. Det går absolut bra att välja ett lättare rött vin om du föredrar det framför ett vitt. Vi vill gärna tipsa dig om ekologiska vinet Santa Tresa Frappato Organic som är gjord på den unika druvan frappato och passar utmärkt till matigare fiskrätter och svamp. Det är ett smakrikt vin som är mjukt med en välbalanserad syra och ett långt och kryddigt avslut, med toner av körsbär, blåbär och örter. Detta kommer bli en mycket bra matchning till marulken. Lycka till med middagsbjudningen!

Grapevineredaktionen

Relaterade drycker
Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Nr: 79034, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Louis Latour Bourgogne Chardonnay

En frisk chardonnay från Bourgogne!

Nr: 7133901, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
MYTH White Blend

Greppa årets mest unika vinflaska! Nu även som vitt vin.

Nr: 50876, Vitt vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!