vin till pulled pork

Vin till pulled pork?

Sugen på ett gott vin till pulled pork? Pulled pork är ett härligt långkok på fläskkött som serveras med olika tillbehör vid middagsbordet. Du kan käka det i en wrap eller med sallad och picklad rödlök men även tillsammans med klyftpotatis och en god sås så blir det en smarrig upplevelse. Det är också populärt att äta pulled pork i ett hamburgerbröd och det kan man hitta ute på gatorna som streetfood.

Men går det att dricka ett glas vin till pulled pork? Svaret är absolut! Fläskköttet i pulled pork gifter sig utmärkt tillsammans med ett glas vin. Du kan dricka både vitt och rött till pulled pork. För att hitta rätt sorts vin så kan du se lite till vad du har för kryddning på köttet. Är du ingen vinkännare så kan du alltid fråga någon så att du vet att du får ett bra vin till maten. Längre ner hittar du våra tips till pulled pork.


Så vad är pulled pork?

Maträtten pulled pork kommer från södern i Amerika och är ett långkok med massa goda kryddor som tillagas i ugnen. Det är en smidig maträtt eftersom den sköter sig själv i ugnen och du behöver bara egentligen se till så att kryddningen blir korrekt och förbereda tillbehören.

Du kan variera dina tillbehör i all oändlighet och du kan äta pulled pork på många olika sätt. I pitabröd, wrap, hamburgerbröd, i en sallad, som en taco eller tillsammans med ugnsrostad potatis. Kanske har du ett alldeles eget sätt att äta pulled pork och ja, oavsett hur du äter det så är det bara så gott!

Vill du laga den populära maträtten pulled pork så kommer här ett recept du kan prova på.

Pulled pork till 6 personer:

1 kg fläskkarré

3 vitlöksklyftor

1 msk malen spiskummin

1 msk rökt paprikapulver

1 tsk chiliflakes

0,5 tsk anchochilipulver

1 msk mörkt muscovadosocker

2 tsk salt

33 cl mörkt öl

1 dl bbq-sås

Så här gör du:

Förbered en ugnsfast gryta i storleken 2-3 liter och smöra grytan.

Tag bort eventuella hinnor från köttet.

Krydda fläskkarrén runt om med alla kryddorna, salt och socker.

Lägg ner köttet i grytan och även vitlök, öl och bbq-sås.

Tillaga i ugnen i 5 timmar på 150 grader.

När köttet är klart så trasar du sönder köttet med en gaffel och vänder runt vätskan som finns i grytan.

Nu är köttet klart att serveras tillsammans med dina utvalda tillbehör. Det är gott att servera pulled pork i ett pitabröd med sallad, guacamole och picklad rödlök.


Pulled jackfruit

Är du vegetarian men tycker att det låter så gott med pulled pork så kommer här lösningen för dig och lösningen heter pulled jackfruit. Du byter helt enkelt ut köttet i maträtten till jackfruit istället och denna frukt kommer också gå att trasa isär så det kommer se ut precis som pulled pork. Fantastiskt eller hur?

För att laga pulled jackfruit så behöver du ju få tag på denna frukt och det är inte speciellt svårt för den finns i konserv i många mataffärer runt om i landet. Oavsett om maträtten lagas med kött eller med jackfruit så kommer det bli en smakupplevelse du inte kommer ångra.

Relaterade drycker
Tommasi Baciorosa Appassionato

Ett friskt och fruktigt rosé

Nr: 72433, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Nr: 28008, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Ramos Reserva 75cl

Nr: 613901, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!