vin till quesadillas

Tips på vin till quesadillasbjudning

Mexikansk mat har gjort sig populär i de flesta av världens hörn – inte minst här i Sverige där ”taco” rätten är mångas favorit. Tacos är precis som quesadillas en slags gatumat som serveras med kött, grönsaker eller bara massor av ost.

Det många frågar sig är vilken dryck som passar bäst till quesadillas och framför allt om det går att dricka vin till maträtten? Här kan du läsa mer om vilken typ av vin som är att rekommendera till quesadillas!

Mjuka viner före sträva

Den mexikanska maten är känd för sin kryddning och hetta, vilket innebär att drycken du serverar till dina rätter inte bör vara av för stark karaktär. Ett tips för dig som önskar dricka rött vin till quesadillas är att välja ett mjukare vin – det vill säga en låg tanninstruktur. På så sätt kan du undvika att matens heta smaker förstärks än mer av vinets egna strävhet. Vin med inslag av frukt och blom kan å andra sidan vara helt rätt när du ska servera vin till quesadillas. Några exempel på fruktiga viner att inta tillsammans med quesadillas är Pinot Noir och Merlot samt spanska fruktiga vinsorter.

Även vita viner bör gå mot det mer milda hållet när du väljer denna dryck till dina tillagade quesadillas. Tipset är att hellre satsa på en fruktig och halvtorr smak än ett vin med allt för aromatiska inslag. Både torrt och halvtorrt Riesling vin gör sig utmärkt som dryck till quesadillas fyllda med kyckling, fisk eller kryddad ost. Även mer fruktiga Pinot gris vin kan smaka riktigt gott till fågel- eller fisk quesadillas.

Quesadillas – många alternativ

Att bjuda på mexikanska ”enkla” maträtter som quesadillas är tacksamt på många sätt. Dels är det en rätt som går att variera på många tänkbara sätt, dels är det relativt enkelt att tillaga hemma. Du kan bjuda dina gäster på quesadillas med olika spännande ingredienser och så klart servera varianterna med ett vin som passar till de bestämda ingredienserna.

Möjligheten att variera en bjudning på det fantastiska sätt du kan göra med quesadillas ger liv till festen. Det är inte någon slump att det mexikanska köket känns glatt och livligt – de heta och berikade smakerna genererar feststämning. Här finns det helt enkelt något för de flesta smaker och en bjudning upplevs helt enkelt komplett på flera plan. Oavsett om det är tacos eller quesadillas är det maträtter som skapar gemenskap när du skålar med ett gott vin!

Rosévin och mousserande

Du glömmer väl inte bort alla fantastiska roséviner som går att servera till mexikanska rätter som quesadillas? Både rosé och mousserande viner passar nästan alltid ypperligt att dricka till maträtter med fläskkött, vilket ofta används som ingrediens i quesadillas och andra mexikanska rätter. Rosévinets fruktsötma gör sig väldigt bra i kombination med fläskfyllda quesadillas!

Spansk cava är ett annat utmärkt alternativ när du bjuder på mexikanskt och särskilt gott till quesadillas med chilikryddning. Faktum är att många hävdar att just cava till hetare mexikansk mat är utsökt och hör till en av de bästa mat- och dryckeskombinationerna. Varför inte testa vår nylanserade Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw?

vin till quesadillas
Relaterade drycker
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar artisten en bubblande rosa dröm!

Nr: 5531501, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 50260, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Le Fornaci Rosé

Finns i Systembolagets beställningssortiment!

Nr: 51885, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!