vin till Wallenbergare

Välj rätt vin till Wallenbergare

Lär dig att hitta rätt vin till Wallenbergare! En maträtt som aldrig är fel är smarriga Wallenbergare med potatismos, gröna ärtor, lingonsylt och brunsås. Denna klassiska maträtt har funnits ett bra tag och kan stoltsera med att vara en odödlig favorit bland både vuxna och barn. Det är en rätt som passar lika bra till middag på vardagar som vid finare tillfällen. Vill man lyxa till det så kan man byta ut sin vardagliga dryck mot en alkoholhaltig dryck. Wallenbergare fungerar i alla lägen och med rätt vin till kan det bli en riktigt lyxig måltid.

Passar både till rött och vitt vin

När man ska välja rätt vin så behöver man inte bara begränsa sig till antingen rött eller vitt vin. Det är känt sedan innan att rött vin passar extra bra till kött medan vitt vin passar bra till fisk. Detta är något som man dock inte behöver hålla så hårt på. Idag finns det många olika viner. Det finns röda viner som är mindre mustiga och vita viner som inte har en fruktig smak till exempel. När det kommer till kötträtter så är det vanligt att man väljer just rött vin då det har en mustigare smak. Till lättare maträtter med mer ljust kött så kan man dock välja ett mer lätt vin. Till klassikern Wallenbergare så fungerar både rött och vitt vin. Knepet är att välja rätt vin då det finns olika smaker och vissa smaker passar bättre än andra.

Rött vin till Wallenbergare

Letar man efter ett rött vitt så kan man välja ett som är lite friskt och har en bärig smak. Det gör inget om vinet har lite kryddig och mjuk smak. Då man har lingon till Wallenbergare så kan man välja ett rött vin med smak av till exempel körsbär, blåbär, skogshallon eller vad man nu gillar. Det röda vinet behöver inte vara så ”tungt” eller för mustigt. Utan till Wallenbergare ska det röda vinet vara lite lättare i smaken. Man vill att vinet ska möta de söta smakerna av ärtorna och bären som finns i maträtten. Därför är ett tips att leta efter röda viner som har smak av olika röda bär då dessa viner är lite fruktigare i smaken än andra.

Vitt vin till Wallenbergare

Gillar man inte rött vin så går det även bra med vitt vin till Wallenbergare. Det vita vinet kan vara lite fruktigt i smaken. Detta är något som i sin tur kommer möta smaken av ärtorna och bären bra. Ett tips är att välja ett vitt vin som har smaker från goda och söta frukter som päron, äpplen, plommon och persika till exempel. Här kan man dock själv välja vad man tycker om när det kommer till ”fruktig” smak. Man behöver inte hålla sig till några speciella frukter utan kan välja det man tycker om. När man letar vitt vin till Wallenbergare så bör man leta efter ett fylligt och smakrikt vin. Det vita vinet ska passa till ljust kött som Wallenbergare är.

vin till Wallenbergare
Relaterade drycker
Louis Latour Bourgogne Pinot Noir

Elegant pinot noir från Bourgogne

Nr: 71702, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Graticcio Appassionato

Tommasi Graticcio Appassionato är ett intensivt, fruktigt, aningen kryddigt och smakrikt vin med lång härlig eftersmak.

Nr: 5354, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Nr: 79034, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!