Whiskey från legenden Bob Dylan

Nu släpps Bob Dylans Whiskey: Ett begränsat parti om 200 flaskor till Sverige!

Den levande legenden, musikern, poeten och Nobelpristagaren Bob Dylan, lanserar nu 200 flaskor av sin Heaven’s Door Straight Rye Whiskey i Sverige. Vad det handlar om är en amerikansk premiumwhiskey som har flera välrenommerade internationella priser och utmärkelser i bagaget. 

Heaven’s Door, som givetvis fått sitt namn efter Dylans största hit från 1973, är en kollektion om tre amerikanska whiskeys som skapats av Bob Dylan och Spirits Investment Partners. Dryckerna har Bob Dylan skapat med hjälp av master blender Ryan Perry.

Whiskeyn är buteljerad i flaskor som designats med inspiration av Bob Dylans metallskrot-konst. Musikern från Minnesota samlar inte nämligen bara på sig smakupplevelser, han rotar även fram metallskrot på skrotupplag och bondgårdar. Allt från lantbruksutrustning, köksredskap och antika vapen till kedjor, yxor och hjul. Materialet tar han till sin metallverkstad Black Buffalo Ironworks där han svetsar ihop bitarna till snirkliga grindar.

Mönstren från några av hans grindar har hittat till buteljerna där de bildar siluett mot den bärnstensfärgade drycken innanför.

Faktaruta

Vad som ska komma att bli Heaven’s Door Spirits, tar sin början 2015 då Bob Dylan registrerar namnet Bootleg Whiskey, tänkt att användas för ett antal outgivna låtar från hans långa karriär.

Entreprenören Marc Bushala noterar registreringen av varumärket och tar kontakt med Dylan. Bushal har tidigare startat ett bourbonmärke och sedan dragit igång Spirits Investment Partner för att investera i nya dryckesbolag. Duons gemensamma företag döper de just till Heaven’s Door Spirits.

Relaterade drycker
Heaven's Door Straight Rye Whiskey

Nr: , Sprit ,

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!