Sprit

Angostura 1787 15 YO

86119
Kort fakta
  • Druvor:
  • Ursprung: Trinidad och Tobago,
  • Producent: Angostura
  • Årgång:
  • Alkoholhalt: 40,0%
  • Restsocker: 1,74 g/l
  • Syra:
  • Avec
Mer fakta

1787 har en rik mahogny färg med inslag av brons.Söt bukett av banan, torkad frukt och ek med noter av äpplen. Smaken har en antydan av torkade plommon och söta rundade ekfat och sammanflätade nyanser av fudge. En rom som bör prövas snarast!

År 1776 öppnade Trinidad, en spansk koloni, äntligen sina stränder till de franska odlarna i de östra karibiska öarna. Det var början på transformationen av Trinidad från en spansk ”backvatten” till den nyaste sockerplanteringsön. Sockerrevolutionen, som hade svept Karibien sedan början av seklet, hade äntligen kommit fram till Trinidad. 1787, den milstolpe som Angostura® 1787 Rum firar, var en milstolpe i detta sammanhang. För det var då Trinidads allra första sockerfabrik etablerades på Lapeyrouse Estate. Därefter var det ingen vändning tillbaka; Förändringen var snabb för den sent blommandecoskerrevolutionen, och bara tio år senare hade antalet sockerplantager hoppat till 159 stycken. Så pass stora företag att man fångade britternas uppmärksamhet, och de beslagtog kolonin år 1797!

Om Producenten

1824 tog Dr Siegert fram det recept för den aromatiska bitter – ”Amargo aromatico” som idag kort och gott heter Angostura Aromatic Bitter. Dr Siegert använde denna i sin läkarpraktik bland annat som medicin för sjösjuka. Han var bosatt i Angostura i Venezuela, staden som idag kallas Ciudad Bolivár. 1875 flyttade familjen Siegert till Trinidad. Där skötte sönerna Carlos, Alfredo och Luis  tillverkningen av bitters i en liten fabrik i Port of Spain. En naturlig utveckling av företaget blev så småningom att tillverka rom och under 1940-talet expanderade företaget med sin romtillverkning.  Idag anses Angostura vara en av världens främsta romproducenter. Mottot är att hålla hög kvalitet i allt de gör och deras teknik och kunskpa gör dem till en romproducent utan dess like tillsammans med sin världsledande bitter!

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!