Sprit

Angostura 7 YO

86223
Kort fakta
  • Ursprung: Trinidad och Tobago, Trinidad
  • Producent: Angostura
  • Alkoholhalt: 40,0%
  • Restsocker: 0,95 g/l
  • Avec
Mer fakta

Guldbrun färg.Stor, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av arrak, banan, mörk choklad och vanilj. Smakrik med fatkaraktär, inslag av arrak, mörk choklad, kryddor och vanilj.

Angosturas härliga sjuåring har mognat på amerikanska bourbonfat tills den perfekta rika och fylliga smaken är färdigutvecklad. Den är lika god som den är, med krossad is eller som bas i klassiska cocktails. Idag är det den karismatiske master blendern John Georges som ansvarar för romtillverkningen hos Angostura. Han är lika mån om att hitta rätt melass från de bästa sockerrörsplantagen till att förvalta Angosturas unika jäststam.

Om Producenten

1824 tog Dr Siegert fram det recept för den aromatiska bitter – ”Amargo aromatico” som idag kort och gott heter Angostura Aromatic Bitter. Dr Siegert använde denna i sin läkarpraktik bland annat som medicin för sjösjuka. Han var bosatt i Angostura i Venezuela, staden som idag kallas Ciudad Bolivár. 1875 flyttade familjen Siegert till Trinidad. Där skötte sönerna Carlos, Alfredo och Luis  tillverkningen av bitters i en liten fabrik i Port of Spain. En naturlig utveckling av företaget blev så småningom att tillverka rom och under 1940-talet expanderade företaget med sin romtillverkning.  Idag anses Angostura vara en av världens främsta romproducenter. Mottot är att hålla hög kvalitet i allt de gör och deras teknik och kunskpa gör dem till en romproducent utan dess like tillsammans med sin världsledande bitter!

prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!