Bitters

Angostura Aromatic Bitter

74104

Barens salt & peppar!

Kort fakta
  • Ursprung: Trinidad och Tobago, Trinidad
  • Producent: Angostura
  • Alkoholhalt: 44,7%
  • Apertif
  • Avec
  • Mingel
Mer fakta

Angostura Aromatic Bitter har en påtaglig kryddig doft med inslag av kanel, muskot, kardemumma och pomerans. Påtagligt kryddig, bitter smak med viss sötma, inslag av kardemumma, kakao, kanel, torkade örter och pomerans. Smakhöjaren Angostura Aromatic Bitter Tillverkad med samma ursprungliga hemliga recept sedan 1824, den världsberömda Angostura Aromatic Bitter är rent avgörande ingrediens i klassiska och moderna cocktails så som; Whisky Sour, Manhattan, Old Fashioned, Gin & Tonic med flera. Dess mångsidighet som sträcker sig långt bortom bardisken, eftersom den fungerar utmärkt som smakhöjare i exempelvis mat.

Angostura Aromatic Bitter gör att smakerna gifter sig och förstärks i all typ av matlagning. Passar exempelvis utmärkt i köttfärsås eller andra köttgrytor men även utmärkt till olika desserter. Daniel Westman som jobbar på Farang i Stockholm myntade uttrycket ”Angostura Bitter är barens salt och peppar, man kan helt enkelt inte göra cocktails eller drinkar utan den.” Natrium och glutenfri Kosher Certified 100% Vegan

Om Producenten

1824 tog Dr Siegert fram det recept för den aromatiska bitter – ”Amargo aromatico” som idag kort och gott heter Angostura Aromatic Bitter. Dr Siegert använde denna i sin läkarpraktik bland annat som medicin för sjösjuka. Han var bosatt i Angostura i Venezuela, staden som idag kallas Ciudad Bolivár. 1875 flyttade familjen Siegert till Trinidad. Där skötte sönerna Carlos, Alfredo och Luis  tillverkningen av bitters i en liten fabrik i Port of Spain. En naturlig utveckling av företaget blev så småningom att tillverka rom och under 1940-talet expanderade företaget med sin romtillverkning.  Idag anses Angostura vara en av världens främsta romproducenter. Mottot är att hålla hög kvalitet i allt de gör och deras teknik och kunskpa gör dem till en romproducent utan dess like tillsammans med sin världsledande bitter!

prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!