Bitters

Angostura Cocoa Bitters

5031404

Neutral spritbas kryddad med hemligt recept!

Kort fakta
  • Druvor:
  • Ursprung: Trinidad och Tobago, Trinidad
  • Producent: Angostura
  • Årgång:
  • Alkoholhalt: 48,0%
  • Restsocker:
  • Syra:
Mer fakta

Medelstor, varm och kryddig doft med inslag av nötig kakao och aromatiska kryddor. Kryddig, bitter smak med blommig sötma, inslag av kakaobönor, espresso och kryddor. Används i klassiska cocktails samt för att tillsätta det där lilla extra i en huvudrätt eller dessert.

Om Producenten

1824 tog Dr Siegert fram det recept för den aromatiska bitter – ”Amargo aromatico” som idag kort och gott heter Angostura Aromatic Bitter. Dr Siegert använde denna i sin läkarpraktik bland annat som medicin för sjösjuka. Han var bosatt i Angostura i Venezuela, staden som idag kallas Ciudad Bolivár. 1875 flyttade familjen Siegert till Trinidad. Där skötte sönerna Carlos, Alfredo och Luis  tillverkningen av bitters i en liten fabrik i Port of Spain. En naturlig utveckling av företaget blev så småningom att tillverka rom och under 1940-talet expanderade företaget med sin romtillverkning.  Idag anses Angostura vara en av världens främsta romproducenter. Mottot är att hålla hög kvalitet i allt de gör och deras teknik och kunskpa gör dem till en romproducent utan dess like tillsammans med sin världsledande bitter!

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!