Sprit

Barceló Imperial

87067

En prestigerom från Dominkanska Republiken

Kort fakta
  • Druvor:
  • Ursprung: Dominikanska republiken,
  • Producent: Ron Barceló Srl
  • Årgång:
  • Alkoholhalt: 38,0%
  • Restsocker:
  • Syra:
  • Avec
Mer fakta

En kopparfärgad rom med hög viskositet och doft av smörkräm, vanilj, russin, toffee, choklad, ananas, karamelliserade valnötter och ett uns sälta. Smaken är fyllig och fruktig med dominans av kola och torkad torkad frukt med en kryddig touch i avslutet i form av peppar och tobak.

Klimatet i Dominikanska Republiken ger perfekta förutsättningar för romproduktion. Både temperatur och luftfuktighet påverkar avdunstningen och mognaden på faten. Romen görs enbart på lokalt producerade sockerrör och lagras sedan i 10 år på nya fat av amerikansk vitek som importerats från Bourbon-producenterna i Kentucky.

Ron Barceló Imperial fick 2000 historiens högsta poäng som en rom någonsin fått – 97 poäng av 100 möjliga. Bakom utmärkelsen står Chicago Beverage Insitute.

Om Producenten

1929 flyttade den 25-årige spanjoren Julián Barceló från Spanien till Dominikanska Republiken med en dröm om att kunna tillverka världens bästa rom. Han grundade sitt företag Barceló & Co och började genast tillverka sin första rom.  År 1950 lanserades det varumärke som skulle komma att bli företagets framgångssaga: Ron Barceló. De första produkterna, Barceló Blanco och Dorado blev båda dundersuccéer. 20 år senare lanserades även Barceló Anejo.

1974 överlämnade Don Julián Barceló ansvaret för företaget till sitt barnbarn Miquel och 6 år senare  startades tillverkningen av premiumromen Barceló Imperial. I sin strävan att utöka verksamheten ytterligare slogs sig företaget i början av 90-talet ihop med en spansk vin- och spritentreprenör och bildade Ron Barceló Srl. I dag finns Ron Barceló i över 50 länder och är världens fjärde största exportör av rom.

barcelo-gallery

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!