Champagne

Beaumont des Crayéres Grand Rosé

5095701

91 poäng i Wine Spectator

Kort fakta
 • Druvor: 40% pinot meunier, 35% pinot noir och 25% chardonnay.
 • Ursprung: Frankrike, AOP Champagne
 • Producent: Beaumont des Crayères
 • Årgång: NV
 • Alkoholhalt: 12,0%
 • Restsocker: 8,65 g/l Dosage:10 g/l
 • Syra: 4,25 g/l
 • Fruktsyra:
 • Sötma:
 • Fyllighet:
 • Apertif
 • Fisk
 • Skaldjur
 • Vegan
Mer fakta

Klar laxrosa färg med fina livliga bubblor. Frisk och elegant doft med inslag av röda bär såsom hallon och skogssmultron. Även toner av grapefrukt och rostad bröd. Intensiv, fruktig smak med inslag av hallon, skogssmultron, grapefrukt, röda vinbär och röda körsbär. Friskt och elegant avslut med bra längd.

Om Producenten

I början av femtiotalet beslutade en grupp vinodlare från Mardeuil nära Epernay att gemensamt arbeta för att skapa ett nytt champagnehus. ”Beaumont” syftar på en av de vackraste vingårdarna och ”Crayères” beskriver karaktären på jordmånen. En framgångsfaktor är kooperativets stora tillgång på druvor, viket tillåter Beaumont des Crayères att vara ytterst selektiva i sina val av druvor. De odlar samtliga champagnedruvor; chardonnay, pinot noir och en majoritet av pinot meunier. Beaumont är känt för sin höga kvalitet på pinot meunier.

beaumont2

Recensioner

“5 plus! Systembolagets kanske mest prisvärda roséchampagne nu i uppdaterad skrud med klädsamt lägre dosage. Elegant och inbjudande med en mjuk mousse och behagligt munfyllande textur, frukten är rödäpplig med bäriga inslag och i avslutet finns syra i form av citrusfrukter följt av mineralitet. Vinet är gott och okomplicerat.”

Fredrik Schelin, Aftonbladet Mat och Vin, April 2022

Recensioner

“Elegant och inbjudande roséchampagne med potential även att lagra. Moussen är mjuk och behagligt munfyllande, frukten är rödäpplig med bäriga inslag och i avslutet finns syra i form av citrusfrukter följt av mineralitet. Vinet är gott och okomplicerat.”

Fredrik Schelin, DinVinguide.se, December 2021

Recensioner

“Fynd! En ung, frisk roséchampagne med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av grapefrukt, smultron, hallon, äpple, blommor och mineraler. Mycket bra!”

Per Bill, Dina Viner December 2021

Recensioner

“Förvåna dina vänner med att bjuda på en riktigt bra roséchampagne. Dessa rosa bubblor ger en extra trevlig sommar! Prissänkt roséchampagne med härliga smaker av hallon och sommaräng. Fynd! Beställ!”

Kjell Björnstad, KHaktuellt

Recensioner

“Både doft och smak får mig att tänka på röd grape. Färgen likaså. Beaumont des Crayères har länge haft en vit champagne på Systembolaget. Denna rosa är en nyhet och finns bara i beställningssortimentet. Men beställ! Priset, smaken, doften och färgen - allt är perfekt. Ett bubbel med sting!”

Åsa Liliegren, Femina

Recensioner

“Jag har i många år följt kooperativets resa, de har verkligen lyckats att år efter år höja kvaliteten för pengen. Vinet är gott, okom­plicerat och passar likaväl som sval­kande törstsläcka­re som till mat. Fyndchampagne till sensomma­rens kvällar.”

Fredrik Schelin, Aftonbladet Mat och Vin

Recensioner

“Systembolagets kanske mest prisvärda roséchampagne. Moussen är mjuk och behagligt munfyllande, frukten är rödäpplig med bäriga inslag och i avslutet finns syra i form av citrusfrukter följt av mineralitet. Gott till soppan men även under matlagningen!”

Fredrik Schelin, Aftonbladet Härligt Hemma

Recensioner

“Systembolagets kanske mest prisvärda roséchampagne nu i uppdaterad skrud med klädsamt lägre dosage. Elegant och inbjudande med en mjuk mousse och behagligt munfyllande textur, frukten är rödäpplig med bäriga inslag och i avslutet finns syra i form av citrusfrukter följt av mineralitet. Vinet är gott, okomplicerat och tro det eller ej rosé och ostron är en oväntat bra matchning!”

Fredrik Schelin, DinVinguide

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!