Champagne

Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

7891

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Kort fakta
 • Druvor: 60% pinot meunier, 25% chardonnay, 15% pinot noir
 • Ursprung: Frankrike, AOP Champagne
 • Producent: Beaumont des Crayères
 • Årgång: NV
 • Alkoholhalt: 12,0%
 • Restsocker: 9,05 g/l Dosage: 7 g/l
 • Syra: 4,10 g/l
 • Fruktsyra:
 • Sötma:
 • Fyllighet:
 • Apertif
 • Mingel
 • Skaldjur
 • Vegan
Mer fakta

Klar gyllengul färg. Elegant och karaktärsfull champagne som har en nyanserad fruktig doft med inslag av nötter, röda äpplen, mirabeller, citrus, rostat bröd och fin smörighet. I smaken hittar man inslag av honung, färska plommon, körbärskärnor, röda äpplen, apelsin och nougat. En förstaklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak.

Om Producenten

I början av femtiotalet beslutade en grupp vinodlare från Mardeuil nära Epernay att gemensamt arbeta för att skapa ett nytt champagnehus. Stolta över sin champagne, valde de som varumärke benämningen på en av de allra finaste vingårdarna – Beaumont des Crayères. Beaumont” syftar på en av de vackraste vingårdarna och ”Crayères” beskriver karaktären på jordmånen. Beaumont des Crayères är idag ett kooperativ bestående av 250 vinodlare som tillsammans förfogar över 86 hektar i hjärtat av Champagne.

Recensioner

“Trevlig champagne till trevligt pris. Frisk, pigg stil med äppliga drag och fin avrundning. Bra matchning med ostfyllda krustader.”

Gunilla Hultgren Karell, Tidningen Ångermanland, Maj 2022

Recensioner

“Fynd! Torr, frisk champagne med fräsch frukt, bra balans, bra syra och inslag av päron, persikor, äpple, passionsfrukt, mandel och mineraler. Mycket bra!”

Per Bill, Dina Viner December 2021

Recensioner

“Blodapelsin, lätt beska, fina nyanser och en knivsudd mineral. Omdöme: Trevlig. God. Betyg: 3+”

Elke Jung, Vinbanken, December 2021

Recensioner

“Festlig och prisvärd! Frisk, pigg stil med äppliga drag och fin avrundning. Mycket cham-pagne för pengarna. Festligt till krispiga tacos fyllda med ostcrème och forellrom.”

Gunilla Hultgren Karell, Expressen, December 2021

Recensioner

“Alltjämt en av de bästa i klassen när det gäller champagne i det här prisspannet. Pigg, lätt och krispig i stilen, samtidigt med en fin backdrop av ljus choklad, croissant och rödäpplighet. Budgetchampagne som ändå andas lite exklusivitet.”

Anders Grube, Wine Table, December 2021

Recensioner

“Balanserad och med tydlig fräschör. Aptitretande med frisk fruktighet och bra längd. Mycket champagne för pengarna.”

Allt om Vin

Recensioner

“Synnerligen prisvärd champagne! En äkta champagne behöver inte kosta skjortan för att vara riktigt bra, vilket det här är ett utmärkt exempel på. Vinet är en "non vintage", vilket anges med "NV". Det betyder, att vinet är en blandning av olika årgångar, för att åstadkomma ett vin som smakar likadant år från år - stor vinmakarkonst! Beaumont des Crayères är ett kooperativ sedan början av 1950-talet med 250 anslutna odlare, som sammanlagt äger 86 ha vinodlingar. Vinet är smörigt med inslag av rostat bröd, honung, apelsin, nougat och nötter. Passar som aperitif och till inte för salta skaldjur.”

Bengt I Johansson, Borås Tidning

Recensioner

“Alltjämt en av de bästa i klassen när det gäller champagne i det här prisspannet. Pigg, lätt och krispig i stilen, samtidigt med en fin backdrop av ljus choklad, croissant och rödäpplighet. Budgetchampagne som ändå andas lite exklusivitet.”

Anders Grube, Wine Table

Recensioner

“Frisk, pigg stil med äppliga drag och fin avrundning. Till exempelvis friterat rispapper med laxröra.”

Gunilla Hultgren Karell, GT

Recensioner

“En generös och relativt fyllig champagne i budgetsegmentet som består av 60 procent pinot meunier. Finns även på halvflaska.”

Alf Tumble, Dagens Nyheter

Recensioner

“Här bjuds på prima champagne-njut med allt man vill ha i form av mariekex, ljus nougat, röda och gula äpplen och färskpressad citron. Fint klipp i syran och schysst längd där det mesta sitter precis där det ska. Summa summarum ett bra val både när man vill liva upp en grå vardag och när man vill ställa till med fest.”

Anders Grube, Wine Table

Recensioner

“BETYG: 4/5 Mycket champagne för pengarna. Frisk, pigg stil med äppliga drag och fin avrundning. Gott till färska skaldjur.”

Gunilla Hultgren Karell, Allt om mat, November 2022

Recensioner

“Betyg: 4/5 getingar! Frisk, pigg och lättsam stil med äppliga och citrusfräscha drag och fin avrundning. Finns även på halvflaska. Gärna till lätt- rimmad torsk med skummig champagnesås.”

Gunilla Hultgren Karell, Leva och Bo, December 2022

Relaterade drycker
Beaumont des Crayères Fleur Blanche Blanc de Blancs Brut 2016

Nr: 82613, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Beaumont des Crayéres Grand Rosé

91 poäng i Wine Spectator

Nr: 5095701, Champagne , Mousserande vin

Läs mer
Beaumont des Crayères Fleur de Prestige Brut 2012

Årgångschampagne till ett unikt pris

Nr: 72474, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!