Rött vin

Duorum Reserva

79203

Fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner

Kort fakta
 • Druvor: 45% touriga nacional, 45% touriga franca, 5% tinta roriz och 5% sousão
 • Ursprung: Portugal, Douro DOC
 • Producent: J. Portugal Ramos Vinhos SA
 • Årgång: 2017
 • Alkoholhalt: 14,0%
 • Restsocker: 0,6 g/l
 • Syra: 4,5 g/l
 • Strävhet:
 • Fruktsyra:
 • Fyllighet:
 • Fläsk
 • Lamm
 • Nöt
Mer fakta

Djupröd färg med violetta toner. Intensiv doft med inslag av björnbär, svarta vinbär, viol, kryddor och fat. Duorum Reserva är ett kraftigt och fylligt vin med en välbalanserad syra och mjuka fina tanniner. Eftersmaken är lång och bestående. Ett vin med unik karaktär Vinet består av tre druvor som alla är lika viktiga för att skapa den unika karaktären i vinet; touriga franca, touriga nacional, tinta roriz. Tre druvor som vanligtvis används i portvin, men som också är vanliga i röda kraftiga viner från distriktet DOC Douro. Touriga franca ger Duorum en uttalad, koncentrerad fruktighet och lite tanniner. Touriga nacional i sin tur ger vinet en hög färgintensitet och en bra dos tanniner.

Om Producenten

I över trettio år har João Portugal Ramos varit känd som Portugals kanske främsta vinmakare och som mannen som drev på arbetet med att förnya Portugals vinnäring. I mitten på 1990-talet utsågs han hela tre gånger, till årets vinmakare i Portugal. Även i Sverige har João Portugal Ramos rönt stor uppskattning och stundtals beskrivits som ”demonproducent”. Både 1999 och 2004 utsåg Sveriges vinskribenter honom till årets vinmakare och år 2006 fick han utmärkelsen Årets trotjänare”.

João Portugal Ramos Family Estates arbetar aktivt med hållbarhetsfrågor och anser det viktigt att respektera världens naturtillgångar och att ta ansvar för både miljömässiga och sociala frågor, bl.a. genom medverkan i Wines of Alentejo Sustainability Programme (WASP).  I programmet arbetar vingårdarna utifrån en standardiserad process där miljöledning och sunda affärsprocesser är nyckelord. Producenten är också involverad i initiativet European Business and Biodiversity som syftar till att bibehålla en stor biologisk mångfald i området. I samarbete med den internationella organisationen, The Natural Step, har de identifierat och förbättrat interna processer såsom vattenkonsumtion i vinifieringen och arbetar ständigt med nya förbättringar. Det finns alltid mer att göra för att förbättra miljön för framtida generationer, något som de är övertygande om att lyckas med. João Portugal Ramos vingård Dourom Vinhos fick år 2015 ta emot utmärkelsen ”bästa europeiska hållbarhetsarbetet inom jordbruk” av Anders Wall Enviroment Award för sitt arbete med hållbar utveckling och biologisk mångfald.

Recensioner

“Ungt och intensivt, med djup och fyllig frukt som svarta vinbär, körsbär och plommon. Här finns också kryddiga toner av viol, skiffer, lakrits och lite peppar...”

Sofia Ander, Dinvinguide.se

Recensioner

“Tät och komplex, örtkryddig doft med rostad ek och röda bär. Ung, stram, ambitiös och koncentrerad smak med rejäl struktur och seriöst anslag.”

Allt om Vin

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!