Sprit

Grappa di Gewurztraminer Maxentia

17304

Smart mindre flaska om 20 cl!

Kort fakta
  • Druvor: 100% Gewurztraminer
  • Ursprung: Italien, Trentino Alto Adige
  • Producent: Distilleria Maxentia di Enzo Poli
  • Årgång:
  • Alkoholhalt: 42,0%
  • Restsocker:
  • Syra:
  • Avec
Mer fakta

Vattenklar färg. Nyanserad, druvig och aromatisk smak med inslag av päron, rosor, mandelblom, viol, muskot, honung och citrusskal.

Enzo och Valerio som driver Destilleria Maxentia väljer själva ut de pressrester (drav) som får användas i deras grappaproduktion , de hämtar dravet från både den egna vinproduktionen och från vinbönderna i närområdet.

Färska råvaror, god kunskap om kemi och fysik i kombination med ett känsligt doftsinne är vad som behövs för att göra en god grappa säger Enzo ofta. Som namnet avslöjar så tillverkas denna grappa på 100% Gewurztraminer. Grappan är mycket aromatisk här återfinns toner av bl.a. rosor, päron, viol, muskot, lakrits, honung och citrusskal.

Om Producenten

Den frodiga dalen Valle dei Laghi som leder från Trento ner till Riva del Garda är känd för sin vackra natur, sina klarblåa sjöar, bördiga jord och hantverksmässiga destillationstraditioner. Det är här, i Santa Massenza, som Enzo Poli idag driver det småskaliga hantverksdestilleriet Maxentia tillsammans med sin sin pappa Valerio och övriga familjemedlemmar. Enzo är den fjärde generationen att driva destilleriet, men hans pappa Valerio är fortfarande aktiv i företaget trots sina 87 år.

Enzo och Valerios arbete präglas av traditionella arbetsmetoder och ett gediget kunnande och ett noggrant hantverk. I destilleriet finns en vedeldad destillationspanna med en driftlicens med anor från det österrikisk-ungerska imperiet men i dag använder de en modernare teknik i destillationsprocessen.

Distilleria Maxentia tillverkar utöver flera grappasorter även likörer och fruktdestillat. Familjen äger dessutom en liten vingård där de småskaligt producerar viner av lokala druvsorter.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!