Rosévin

Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw

59620

Nu lanserar den folkkäre artisten sitt första stilla rosévin!

Kort fakta
 • Druvor: 50% tempranillo, 35% garnacha, 15% syrah
 • Ursprung: Katalonien, Spanien
 • Producent: Barcelona Brands S.L
 • Årgång: 2022
 • Alkoholhalt: 12%
 • Restsocker: 1,5 g/100ml
 • Syra: 5,5 g/l
 • Fruktsyra:
 • Sötma:
 • Fyllighet:
 • Fågel
 • Fisk
 • Vegetarisk
 • EKO
 • Vegan
Mer fakta

Ljusrosa färg. Generös doft, både med blommiga toner och bäriga toner av mogna sommarbär såsom hallon, röda vinbär. I doft hittas även toner av persika, vattenmelon, blodgrapefrukt och citrus. Torr, bärig mycket frisk smak med hög syra. Inslag av hallon, röda vinbär. Här finns även citrusfrukt och toner av exotisk frukt såsom mango och vattenmelon. Fin balans och aptitretande avslut.

 • ”Alla mina viner är en hommage till min tid i Barcelona, där jag förälskade mig i atmosfären och den medryckande kulturen. Dofterna, de ljumma kvällarna, den inbjudande måltiden kring tapasbordet och de fantastiska vinerna som ackompanjerar smakerna är starka minnen jag försöker återskapa med mina viner”, berättar Måns Zelmerlöw”.
Om Producenten

Barcelona Brands S.L. är en välrenommerad vinproducent med fokus på ursprung, hantverk och hållbarhet. Sedan 2016 använder de inga kemikalier i vingårdarna och minskar användningen av sulfiter till ett absolut minimum. Barcelona Brands S.L. bildades med ambitionen att utmana dryckesindustrin med innovativa premiumkoncept och högkvalitativa viner. Barcelona Brands S.L. är ett relativt ungt företag som inspireras av att skapa, utveckla och distribuera unika produkter i en kategori som, enligt dem själva, tycks att stannat upp i tiden.

Recensioner

“Mumsig rosé! Prisvärda, trevliga rosévinet Hola MZ Rosé förärades nyligen med guldmedalj i den franska vintävlingen Gilbert & Gaillard. ”

Matmagasinet / Maj 2023

Recensioner

“Mumsig Rosé! Hola MZ Rosé by Måns Zelmerlöw lanserades i februari och har fått fina recensioner av många vinjournalister. Nu har vinet kammat hem en guldmedalj i internationella vintävlingen Gilbert & Gaillard. Art nr: 59620 (BS), 99 kr. Fyndläge”

Sandras Skafferi / Maj 2023

Recensioner

“NR 1 Guldmedalj!”

Dryckeslistan.se / Maj 2023

Recensioner

“4 av 5 poäng! I Måns rosévin möts den klassiska spanska tempranillodruvan, lika välkända garnacha och en mindre mängd syrah. Det är ett vin stöpt i den sydfranska blekrosa stilen men ändå med Kataloniens särdrag inkapslat i vinet där aromatiska doftintryck såsom blommande ört, persika, ljusa röda bär och röd citrus står att finna. Smaken är i den lättare stilen med pigg rödbärig frukt, persika, grön citrus och blodgrape som följer med i det skalstrama, friska och knastertorra avslutet. Med andra ord, en alldeles utmärkt debut på rosévinsscenen!”

Boxtoppen, februari 2023

Recensioner

“Fynd! Fräscht, inbjudande och aptitretande och detsamma gäller smaken som är helt torr, uppfriskande och lättsamt tillbakalutad. Som helhet överraskande bra och en riktig slagdänga som står sig gott och ger mina fördomar om kändisviner en fräck knäpp på näsan!”

Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen februari 2023

Recensioner

“Bra köp! Ungt, friskt och energiskt rosévin med toner som drar åt smultron, körsbär och med en lätt örtighet. Tydlig fräschör och en läskande känsla. Funkar utmärkt som en lättsam drink med lite salta tilltugg. Testa också gärna till färska vårrullar fyllda med grönsaker, räkor, jordnötter och mynta. Läckert!”

Gunilla Hultgren Karell, Vinbörsen, februari 2023

Recensioner

“Det här rosévinet imponerar. Superbärigt redan i doften där smultron och hallon samsas. I smaken får du den där mjuka, färska bärigheten av skogshallon, smultron och jordgubbar som sedan kompletteras av en liten sälta och en fint balanserad syra. Vinet har nog allt man kan önska sig av ett härligt, somrigt och friskt rosé. Hatten av till Måns för MZ Rosé.”

Jozo Glavas, Vinbanken, februari 2023

Recensioner

“Nytt vasst rosévin från Måns Zelmerlöw! Lätt, elegant med mycket fin balans, rödbäriga toner, smultron, hallon, markerad fräschör utan att vara för syrlig, i avslut lite stenfrukter och en försiktig saltmineral ton.”

Johan Franco Cereceda, Vinliv, februari 2023

Recensioner

“NR 1 Guldmedalj på dryckeslistan! Ännu ett kändisvin, men innehållet överraskar! Friska hallon, syrliga körksbär och uppgigande fräschör funkar finfint till den första solen på terassen och gärna fredagens charkbricka.”

DryckesListan.se vecka v 12

Relaterade drycker
Hola MZ Cava Rosé by Måns Zelmerlöw

Nu lanserar artisten en bubblande rosa dröm!

Nr: 5531501, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Hola MZ Cava by Måns Zelmerlöw

En ekologisk cava signerad Måns Zelmerlöw!

Nr: 50260, Mousserande vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
MZ Raval by Måns Zelmerlöw

Ekologisk nyhet från DO Terra Alta!

Nr: 52958, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!