Sprit

Kyrö Dark Gin

8634102

En ekfats lagrad gin gjord på 100% råg!

Kort fakta
  • Druvor:
  • Ursprung: Finland, Isokyrö
  • Producent: Kyrö Distillery Company
  • Årgång:
  • Alkoholhalt: 42,6%
  • Restsocker:
  • Syra:
Mer fakta

Kyrö Dark Gin är en fatlagrad gin. Kyrö Dark lagras i små amerikanska ekfat under 6-12 veckor. Efter lagring destilleras ginen med växter som hittas i den finskanaturen så som björklöv, älgört, tranbär och även apelsinskal. Resultatet en annorlunda lagard gin som kan användas både i traditionella cocktails som moderna. Doften är rik med örter med liten sötma. Toner av älgört och apelsin tillsammans med inslag av vanilj och daim-knäcke från ekfaten. Smaken är len med inslag av honung, ekfat och apelsin med ett lite pepprigt avslut.

Om Producenten

Som de allra flesta bra idéer, och som är en del av den finska kulturen, föddes idén om ett ”all-rye” destilleri i bastun.  Platsen för destilleriet blev snabbt bestämt; den mest kända ostfabriken i Finland var tom och var redo för att tas över av en ny generation passionerade företagare. Efter två år av återuppbyggnad av fabriken, byråkrati och ett gäng orädda råg-destillerare så gjorde man sin första ”batch” 2014. Sedan dess har både destilleriets gin och whisky vunnit flera internationella priser.

Kyrös motto är bland annat kvalitet framför kvantitet, och humor som en del av allt de gör.  Kanske på grund av det faktum att en av aktieägarna tidigare arbetade som ståuppkomiker. Som motiv på glasunderläggen har man till exempel valt ett foto där aktieägarna springer rumporna bara genom ett rågfält i lilla byn Isokyrö.

Isokyrö är en plats där både människor och spriten är av stor karaktär.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!