Rött vin

Marqués de Vargas Reserva

78622

En elegant rioja med klassiska undertoner i koncentrat

Kort fakta
  • Druvor: 85% Tempranillo, 10% Mazuelo, 5% Garnacha
  • Ursprung: Spanien, Rioja
  • Producent: Bodegas y Vinedos del Marqués de Vargas
  • Årgång: 2014
  • Alkoholhalt: 14,0%
  • Restsocker: 1,8 g/L
  • Syra: 5,4 g/l
  • Strävhet:
  • Fruktsyra:
  • Sötma:
  • Fyllighet:
  • Lamm
  • Nöt
  • Ost
  • Vegetarisk
  • Vilt
Mer fakta

Vinet har en mörkt röd färg. Doften är intensiv med toner av blåbär, torkad frukt, choklad, mint, fat och lite vanilj. Smaken är balanserad i lättsam stil med toner av blåbär, torkad frukt, röda bär, vanilj, kaffe och söta kryddor. Vinet är komplext, silkeslent, har eleganta tanniner och ett långt något kryddigt avslut.

Om Producenten

Det var år 1840 som Don Felipe de la Mata, den åttonde markisen av Vargas, bestämde sig för att plantera de första vinrankorna på Hacienda Pradolagar i Rioja, Spanien. I dag är det fjärde generationen de la Mata som odlar druvor på denna vingård och familjen har också köpt vingårdar i Ribera del Duero och i Rias Baixas.

Rioja: Mitt i hjärtat av den frodiga Ebro-dalen i Rioja Alta finner man Marqués de Vargas odlingar. Vingårdarna bereder ut sig över 60 hektar land, som i sin tur är indelade i 16 olika odlingsområden.
Området, känt som Los Tres Marqueses då tre markiser , varav en från familjen de la Mata, en gång grundande gårdar här, är optimalt för odling av druvor.

Klimatet är kontinentalt, förstärks av Atlantens influenser och jordmånen domineras av ler- och kalkstensjord. Denna kombination resulterar i balanserade, fylliga viner med hög syra som lämpar sig utmärkt för lagring. Druvsorterna som odlas här är främst blå och är Riojas egna urtypiska signaturdruvor som tempranillo, garnacha, mazuelo, graciano och maturana.

Marqués de Vargas använder inga som helst bekämpningsmedel i sina druvodlingar, och är minutiöst noggrann med att beskära rankorna under tillväxtperioden – allt för att öka kvaliteten på skörden.
Marques de Vargas filosofi är att tillverka Riojaviner med stor lagringspotential. Skördeuttagen ligger på mellan 4500-5000 kilo på varje hektar och alla viner vinifieras på plats, och tillåts sedan varsamt vila till sig mogna till sin perfektion, på franska, ryska och amerikanska ekfat.

 

 

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!