Ramos bib
Rött vin

Ramos Reserva

6139

SILVER i prestigefulla tävlingen ”Årets Vinare 2023”

Kort fakta
 • Druvor: aragonês, trincadeira och syrah
 • Ursprung: Portugal, Alentejano VR
 • Producent: J. Portugal Ramos Vinhos SA
 • Årgång: 2022
 • Alkoholhalt: 14,0%
 • Restsocker: 4 g/l
 • Syra: 4,8 g/l
 • Strävhet:
 • Fruktsyra:
 • Fyllighet:
 • Fläsk
 • Lamm
 • Nöt
 • Vilt
Mer fakta

Klar blåröd färg. Fruktig och kryddig doft med toner av mörka röda bär såsom plommon och björnbär samt viol. Smaken är fruktig och kryddig med inslag av björnbär, mörka plommon, lakrits, viol och peppar. Välbalanserade tanniner och ett fint kryddigt avslut.

SILVERMEDALJÖR i ”Årets Vinare” 2023 – Sveriges tyngsta vintävling som tidningen Allt Om Mat anordnar.

Om Producenten
João Portugal Ramos är den prisbelönte vinmakaren bakom de flesta av våra portugisiska lanseringar och en förgrundsfigur inom portugisisk vinnäring.

I över trettio år har João Portugal Ramos varit känd som Portugals kanske främsta vinmakare och som mannen som drev på arbetet med att förnya Portugals vinnäring. I mitten på 1990-talet utsågs han hela tre gånger, till årets vinmakare i Portugal. Även i Sverige har João Portugal Ramos rönt stor uppskattning och stundtals beskrivits som ”demonproducent”. Både 1999 och 2004 utsåg Sveriges vinskribenter honom till årets vinmakare och år 2006 fick han utmärkelsen ”Årets trotjänare”.

Recension

“4 plus!”

“Här var det hög kvalitet och höga smaker! Saftiga skogsbär, färska örter, silkiga tanniner och strålande syror. Välgjord blend på trincadeira, aragonez och syrah från säkra Ramos i Portugal.”

Fredrik Schelin, Aftonbladet, December 2023

Recension

“Bästa röda köp!”

“Sedan introduktionen 2006 har den här boxen stått stadig som ett av de allra bästa köpen i det fyrkantiga utbudet. Ett utmärkt köttvin och ett passande rött bufféval till mycket bra pris.”

Sune Liljevall, Oktober 2023

Recension

“5 av 5 poäng, högsta betyg!”

“År ut och in är den portugisiska vinikonen João Portugal Ramos rödvinsbox Ramos Reserva bland de mest säkra köpen i lådvinssortimentet och 2020 är på inga sätt ett undantag utan vi säger det direkt; högsta poäng i år igen! Det här är ett gott och ytterst välgjort boxvin!”

Boxtoppen, Maj 2023

Recension

“4 plus!”

“Här var det hög kvalitet och höga smaker! Saftiga skogsbär, färska örter, silkiga tanniner och strålande syror. Välgjord blend på trincadeira, aragonez och syrah från säkra”

Mat & Vin, Fredrik Schelin, augusti 2023

Recension

“Vårens 10 bästa boxar!”

“Tät smak med drag av mörka bär och en lätt kryddighet. Avrundade syror. Till exempelvis lammfärsbiffar med rostad potatis.”

Sundsvalls tidning, April 2023

Recension

“4 getingar!”

“Generöst fruktigt med drag av mörka bär, lakrits och en lätt kryddighet. Avrundade syror. Utmärkt till grillade grönsaker toppade med fetaost.”

Gunilla Hultgren Karell, Expressen Leva & Bo

Recension

“Har alltid varit högklassig”

“Den här boxen har funnits på Bolaget i 17 år och den har alltid varit högklassig och ibland till och med den allra bästa röda boxen. Tillverkaren, João Portugal Ramos är en av Portugals allra främsta vinmakare och han har flera gånger röstats fram som den bäste i Portugal.”

Bengt Johansson, Borås Tidning Februari 2023

Recension

“4 plus!”

“Här var det hög kvalitet och höga smaker! Saftiga skogsbär, färska örter, silkiga tanniner och strålande syror. Välgjord blend på trincadeira, aragonez och syrah från säkra Ramos i Portugal.”

Fredrik Schelin, Aftonbladet Söndag, Juni 2022

Recension

“Alltid topprankad”

“Topprankad kandidat varje gång tidningen Allt om Vin låter sina provare kora det bästa boxvinet. Prova också 2020 Loios i beställningssortimentet (229 kr, nr 2521) från samma vinmakare.”

Bengt-Göran Kronstam, Trelleborg Allehanda, Mars 2022

Recension

“En av Bolagets bästa röda boxar!”

“Detta är en alldeles utmärkt box från en kvalitetsproducent. Det är ett kryddigt vin med inslag av lakrits, mörka bigarråer, björnbär och viol. Passar till vegetariska rätter, till en pastarätt med trattkantareller samt till en grillad kyckling.”

Bengt I Johansson, Borås Tidning, Januari 2022

Recension

“En av de bästa”

“Absolut en av de bästa boxarna på fasta hyllan. Yppig frukt men också en hyffsad längd och spänst.”

Andreas Grube och Gunilla Hultgren-Karell, Allt om Vin

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!