Rött vin

Tommasi Arele

70966

Appasimento när den är som bäst

Kort fakta
  • Druvor: Corvina, rondinella och oseleta, merlot
  • Ursprung: Italien, Venetien IGT
  • Producent: Tommasi Family Estates
  • Årgång: 2017
  • Alkoholhalt: 13,0%
  • Restsocker: 7,4 g/l
  • Syra: 5,9 g/l
  • Strävhet:
  • Fruktsyra:
  • Fyllighet:
  • Fläsk
  • Lamm
  • Nöt
  • Ost
  • Vegetarisk
  • Vegan
Mer fakta

Klar djupröd röd. Fruktig generös doft med inslag av körsbär, krydda, russin och vanilj. Intensivt, smakrikt vin med rik frukt, kryddighet och inslag av fat med lång härlig eftersmak.

Appasimento när den är som bäst Tommasi Arele är tillverkad enligt appassimento metoden. Appassimento syftar främst på den framställningsmetod som används när man tar fram vinet. Appassimento innebär att vinet framställs av druvor som har fått torka före pressning. Skillnaden mellan en amarone och en appassimento är att druvorna torkar kortare tid för en appassimento.

tommasistorabilden
Om Producenten

Familjen Tommasi har varit vinodlare i över 100 år, ända sedan 1902, då Giacomo Battista Tommasi köpte sin första lilla vingård i Valpolicella Classico. I fyra generationer har familjen fortsatt  med vinodlandet i Giacomos spår, med innovativa beslut, utan att för den sakens skull göra avsteg från den grundläggande respekten för den speciella jordmånen, traditioner och seder. Att följa med i utvecklingen, ha stor respekt för miljön och en alltid hålla högsta kvalitet på slutprodukten har gjort att Tommasi blivit en ledande producent av italienska viner. Tommasi betyder bokstavligen ”styrkan i familjen”.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!