Rött vin

Tommasi Poggio al Tufo Rompicollo

82403

Intensivt rubinröda Rompicollo, med välbalanserad smak fick fina recensioner i det internationella vinmagasinet Wine Spectator

Kort fakta
  • Druvor: 60% sangiovese, 40% cabernet sauvignon
  • Ursprung: Italien, Toscana IGT
  • Producent: Tommasi Family Estates
  • Årgång: 2017
  • Alkoholhalt: 13,0%
  • Restsocker: 5,70 g/l
  • Syra: 5,45 g/l
  • Strävhet:
  • Fruktsyra:
  • Fyllighet:
  • Fisk
  • Lamm
  • Nöt
  • Vegan
Mer fakta

Klar mörk blåröd färg. Fruktig generös doft med inslag av plommon, mörka körsbär, svarta vinbär, örter, sötmandel och fat. Medelfyllig fruktig balanserad smak med inslag av fat, mörka bär, mandel och örter. Lång frisk och fruktig eftersmak.

Egendomen ”Poggio al Tufo” köptes 1997, och är totalt på 66 hektar. Jordmånen är vulkanisk och rik på ”tufo”, en sten som bildats av vulkanmassa. Detta är det första vinet från Poggio al Tufo, som gjordes 2004 och fick namnet efter vingården Rompicollo på 35 ha.

Om Producenten

Familjen Tommasi har varit vinodlare i över 100 år, ända sedan 1902, då Giacomo Battista Tommasi köpte sin första lilla vingård i Valpolicella Classico. I fyra generationer har familjen fortsatt  med vinodlandet i Giacomos spår, med innovativa beslut, utan att för den sakens skull göra avsteg från den grundläggande respekten för den speciella jordmånen, traditioner och seder. Att följa med i utvecklingen, ha stor respekt för miljön och en alltid hålla högsta kvalitet på slutprodukten har gjort att Tommasi blivit en ledande producent av italienska viner. Tommasi betyder bokstavligen ”styrkan i familjen”.

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!