Rött vin

Tommasi Valpolicella

72383

Ett fruktigt vin med smak av körsbär och aningen fat

Kort fakta
  • Druvor: 60% corvina veronese, 30% rondinella, 10% molinara
  • Ursprung: Italien, Venetien, Valpolicella DOC
  • Producent: Tommasi Family Estates
  • Årgång: 2023
  • Alkoholhalt: 12,0%
  • Restsocker: 5,06 g/L
  • Syra: 5,69 g/l
  • Strävhet:
  • Fruktsyra:
  • Fyllighet:
  • Fläsk
  • Nöt
  • Vegetarisk
  • Vegan
Mer fakta

Klar röd färg. Ungt och fruktigt vin med doft av körsbär, hallon och andra röda bär samt ton av fat och örter. Medelfyllig elegant smak med inslag av körsbär, hallon, röda bär, örter och fat i traditionell ursprungstypisk stil.

Valpolicella är ett område i den italienska provinsen Verona, öster om Gardasjön. Den bergiga regionen är känd för jordbruk och marmorbrytning och områdena norr om floden Adige är kända för sin vinproduktion. Det sägs att man redan för 40 miljoner år sedan började producera vin i området men de första klara bevisen som man funnit är från 200-300 år f.Kr. På 1800-talet började man framställa de klassiska vinerna Valpolicella Superiore.

Om Producenten

Familjen Tommasi har varit vinodlare i över 100 år, ända sedan 1902, då Giacomo Battista Tommasi köpte sin första lilla vingård i Valpolicella Classico. I fyra generationer har familjen fortsatt  med vinodlandet i Giacomos spår, med innovativa beslut, utan att för den sakens skull göra avsteg från den grundläggande respekten för den speciella jordmånen, traditioner och seder. Att följa med i utvecklingen, ha stor respekt för miljön och en alltid hålla högsta kvalitet på slutprodukten har gjort att Tommasi blivit en ledande producent av italienska viner. Tommasi betyder bokstavligen ”styrkan i familjen”.

Recension

“Bra köp!”

“Fruktigt med ton av kryddor och slånbär.”

Allt om Vin

prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!