Rött vin

MZ Barrik by Måns Zelmerlöw

53393

En eldig spanjor på garnacha tinta, det är vad Måns Zelmerlöw nu följer upp sina tidigare succéviner med! Vad det handlar om är en röd spanjor odlad och skördad i Katalonien i norra Spanien.

Kort fakta
 • Druvor: 100% garnacha tinta
 • Ursprung: Terra Alta, Katalonien
 • Producent: Barcelona Brands S.L.
 • Årgång: 2020
 • Alkoholhalt: 14%
 • Restsocker 0,82 g/l
 • Syra: 4,8 g/l
 • Strävhet:
 • Fruktsyra:
 • Fyllighet:
 • Lamm
 • Mingel
 • Nöt
 • Ost
Mer fakta

Klar, mörk rubinröd färg. Generöst fruktig, nyanserad och kryddig doft. Mörka mogna skogsbär såsom blåbär, björnbär och vildhallon. Lite animalisk ton och inslag av vanilj, fattoner, lite sötlakrits, mynta, lavendel och salvia. Välbalanserat fylligt vin med en generös frukt och kryddighet. Smak av blåbär, björnbär, vildhallon och svarta vinbär. I smaken finns även toner av svartpeppar, mineral, mynta och salvia. Vinet har en tydlig fatkaraktär och vaniljsötma, samt inslag av animaliska toner. Vinet har välintegrerade tanniner, en rund och fyllig munkänsla med ett långt och kryddigt avslut.

Beställ på Systembolaget.se

Slutför din beställningen på Systembolaget.se

Det skall nu ha öppnats ett nytt fönster med produktsidan hos Systembolaget. Där kan du välja det antal du vill beställa samt vilken butik du vill ha din leverans tills. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget. Om det av någon anledning inte gick att öppna fönstret, eller då har råkat stänga det, kan du klicka på länken här:  Till produktsidan hos Systembolaget

Om Producenten

Barcelona Brands S.L. bildades med ambitionen att utmana dryckesindustrin med innovativa premiumkoncept och högkvalitativa viner. Barcelona Brands S.L. är ett relativt ungt företag som inspireras av att skapa, utveckla och distribuera unika produkter i en kategori som, enligt dem själva, tycks att stannat upp i tiden.

Recension

“Recensioner”

“Ett gyllene ägg till påskbuffén! Här har ”pophönan” Zelmerlöw värpt ett gyllene ägg lagom till påsk. MZ Barrik är en fyllig och prisvärd Garnacha Tinta, perfekt till påskens buffémat och i en förpackning som garanterat kommer att lyfta ett och annat ögonbryn runt bordet! Först ett ord om förpackningen. I bolagets utbud av likriktade boxar så är den här designen kul, uppseendeväckande och uppskattad att ställa fram på matbordet - för ett riktigt bra matvin är den gyllene tunnan gjord av återvunnen metall. MZ Barrik har temperament och karaktär med smakfull slagsida åt mogna plommon, tobak, mörk choklad, nejlika och ett stråk av färsk vanilj som tillsammans med rakryggade tanniner skriker efter grillat lamm eller en en taktfast flamenco till påskens buffémat. Olé!”

Jens Frithiofsson, Hellowinelover.se, April 2022

Recension

“Recensioner”

“Betyg: Full Pott! 5 av 5 poäng. Generös mörkbärig spanjor inlindad i en snygg ekfatskostym som skänker vinet rostade toner med vanilj i spetsen. Smaken är rund och rik men ändå med stramhet i tanninerna, pigg syra och höstmörk frukt som lierar sig med vaniljkryddigheten. Stramare än man initialt tror och det ger vinet struktur. Avslutar med bra tryck i frukten och längd i eftersmaken. Riktigt trivsam och bra spanjor på boxbarrique!”

Christoffer Enquist, Livets Goda, Mars 2022

Recension

“Recensioner”

“Mycket fint vin med tydlig smak av björnbär och hallon. Vinet upplever vi som fruktigt och med en botten i svart vinbär. Avslutet har en fin ton av vanilj och överlag upplever vi vinet som runt och fylligt. Vi väljer att avsmaka vinet till charkbricka. En kombination som är ypperligt. Vinet känns enligt oss som ett vin som passar festliga sammanhang där mat och vin är i fokus. Vi lägger ett extra stort plus vid denna vintunna som vinet levereras i. Magnifik! Detta är en snackis och en ”box” som känns nytänkande och innovativ. Detta är en box som passar allt från bröllop till 50års festen. Ja eller varför inte som vardagslyx i köket en fredag! Xperhotelsandtable tilldelar vinet 10X av 10X”

Xperhotelsandtable, Oktober 2021

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!