Rött vin

MZ Raval by Måns Zelmerlöw

52958

Måns Zelmerlöws röda premiumvin MZ Raval är ett spanskt rött ekologiskt och veganvänligt vin.

Kort fakta
 • Druvor: 60% Syrah, 40% Garnacha
 • Ursprung: Spanien, D.O Terra Alta, Katalonien
 • Producent: Barcelona Brands S.L.
 • Årgång: 2019
 • Alkoholhalt: 14%
 • Restsocker 4,5 g/l
 • Syra: 4,74 g/l
 • Fruktsyra:
 • Sötma:
 • Fyllighet:
 • Fågel
 • Lamm
 • Nöt
 • Vilt
Mer fakta

Klar, mörk rubinröd färg. Generös frukt med fin balans, nyanserad och kryddig doft. Mörka mogna skogsbär i doft, såsom vildhallon, körsbär och björnbär. Lite animalisk ton och inslag av vanilj, fattoner, lite sötlakrits, mineral och salvia. Välbalanserat, medelfylligt vin med en generös frukt och kryddighet. Ett vin med ursprungspräglad stil. Smak av skogsbär såsom körsbär, björnbär och vildhallon. I smaken finns även toner av svartpeppar, mineral och salvia. Vinet har en finstämd fatkaraktär, lite animaliska toner och vaniljsötma. Härlig fräschör med mjuka ihållande tanniner, rund fyllig munkänsla och lång, behaglig eftersmak.

Beställ på Systembolaget.se

Slutför din beställningen på Systembolaget.se

Det skall nu ha öppnats ett nytt fönster med produktsidan hos Systembolaget. Där kan du välja det antal du vill beställa samt vilken butik du vill ha din leverans tills. All försäljning samt beställning sker på och genom Systembolaget. Om det av någon anledning inte gick att öppna fönstret, eller då har råkat stänga det, kan du klicka på länken här:  Till produktsidan hos Systembolaget

Om Producenten

Barcelona Brands S.L. bildades med ambitionen att utmana dryckesindustrin med innovativa premiumkoncept och högkvalitativa viner. Barcelona Brands S.L. är ett relativt ungt företag som inspireras av att skapa, utveckla och distribuera unika produkter i en kategori som, enligt dem själva, tycks att stannat upp i tiden. Hola Cava! är ett av dessa koncept som har satt Barcelona Brands på kartan. Hola Cava! drivs av två belgiska entreprenörer som flyttade till Barcelona för mer än ett decennium sedan med en dröm att odla, skörda och tappa världens bästa ekologiska cava!

Recensioner

“Ett välgjort vin med charm och struktur! Kryddigt, mörkfruktigt och örtigt i ganska generös stil med hyfsade syror. Viss beska i avslutningen.”

Andreas Grube och Gunilla Hultgren Karell, Allt om vin

Recensioner

“Måns Zelmerlöw har nyligen lanserat sitt andra vin på Systembolaget, ett spanskt rött vin i en banbrytande typ av flaska. Den är till största delen gjord av återvunnet glas vilket ger små färgvariationer och varje flaska blir helt unik. MZ Raval är både ekologiskt och veganvänligt och gjort på druvorna syrah och garnacha. Vinet har en generöst fruktighet och kryddighet, och sticker ut bland de röda kändisvinerna.”

Ulrika Fürstenhoff, Hembakat

Recensioner

“Mums från Måns! Först kom Måns cava och nu kommer rödvinet! Framställt i Spanien på syrah och garnacha bjuder det på mörk frukt, hallon, en liten pepprighet, lakrits och örter. Gärna till grovt uppskurna spanska charkisar.”

Tommy Gunnarsson, Aftonbladet Söndag

Recensioner

“Det första var en Cava, medan MZ Raval är ett rött, medelstort vin som passar kanon till fredagsmiddagen. Kortfattat är det balanserat, fruktigt och har smak av mörka bär som körsbär, tillsammans med mogna hallon och vinbär. Lätt kryddighet från tanninerna finns där i bakgrunden och eftersmaken är medellång. MZ Raval som är från D.O Terra Alta i Katalonien är både ekologisk och veganvänlig. Här har man valt en druvblandning av 60 % Syrah och 40 % Garnacha.”

Emma Andersson, Allt om Whiskey

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!