Plockmat/mingel

Adventsgott!

Gör så här

Snabbmarinerade fikon
Dela fikonen i 3–4 bitar och marinera i cognac över natten. Serveras på en tandpetare som tillbehör eller istället för russin i den varma glöggen.

Kanderade salta nötter 
Rosta nötterna några minuter i varm panna. Strö över sockret och rör tills sockret är gyllenbrunt. Strö över flingsalt, blanda runt och häll upp nötterna på en tallrik. Låt de svalna. Servera som de är eller till en god krämig ost.

Bacondadlar 
Värm ugnen till 225°C. Dela och kärna ur dadlarna. Dela baconskivorna på hälften. Rulla in varje dadelbit i en skiva bacon och placera dem i en ugnsfast form. Ugnsbaka ca 10 minuter tills baconet är knaperstekt.

ingredienser

Snabbmarinerade fikon
12 st torkade fikon
1 dl Hine Rare VSOP Cognac congac

Kanderade salta nötter 
100 g valfria nötter
1/2 dl strösocker
flingsalt

Bacondadlar
6 dadlar
6 skivor bacon

Dryckestips till receptet
2235001tommasiamaroneclassico2013
Tommasi Amarone Classico

Ett fylligt rött vin med stor doft och smak, serveras till smakrika rätter eller till hårdostar.

Nr: 22350, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Tommasi Ca Florian Amarone Riserva 2009

null

Nr: 70114, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Beaumont des Crayères Grande Réserve Brut NV

En förstklassig champagne med fin mousse och lång behaglig eftersmak

Nr: 7891, Champagne , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!