Huvudrätt

Älggryta med bacon

Gör så här

1. Skär köttet i bitar. Strimla baconet, skala och dela löken i klyftor.

2. Bryn kött, bacon och lök i smör i omgångar. Salta och peppra. Tillsätt portern och låt koka upp.

3. Dra sedan ner värmen och låt sjuda i 45 minuter. Skär palsternacka och morötter i bitar.

4. Stek grönsakerna tillsammans med svampen i några minuter.

5. Lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad, fond, soja, enbär och gelé.

6. Sjud i ytterligare 15 minuter. Red av grytan och smaka av med salt och peppar.

7. Garnera med lite timjan och servera med ris och ärtor.

ingredienser

4 personer

800g älgkött
1 pkt bacon
2 gula lökar
smör
1 flaska porter
2 palsternackor
2 morötter
300 g förvällda trattkantareller
1 lagerblad
1 tsk timjan
1 1/2 msk viltfond
1 msk soja
6 enbär
1/2 dl svartvinbärsgele
maizena
salt och peppar
persilja

Dryckestips till receptet
De BVRIS Amarone Riserva

En elegant premium-amarone i absoluta toppskiktet. Håller världsklass rakt igenom!

Nr: 75393, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Tommasi Amarone Classico

Nr: 22350, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Alain Jaume Châteauneuf-du-Pape Domaine Grand Veneur "Le Miocène"

Nr: 2845, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!