Huvudrätt

Ångkokt havsabborre med grönsaker

Gör så här

1. Rensa fisken

2. Salt och peppra samt lägg i oregano inuti bunken och i gälarna.

3. Häll olivolja i botten på en ugnsform med fiskgaller (finns bl.a. att köpa på Lagamati och Cordon Blue). Lägg fyra av lökarna, skurna i klyftor i oljan).

4. Placera fisken på gallret och lägg de återstående hela, skalade lökarna och zucchinin runt fisken. Stek i ugn på 100-120 grader i ca 45-60 minuter.

5. Koka under tiden bönorna, ägg och blomkål.

6. Ta ut fisken då den känns klar, placera den i ett uppvärmt serveringsfat med grönsakerna runt om. Håll varmt.

7. Gör såsen. Mixa löken, olivoljan från fiskpannan med en stavmixer och smaka av med salt och peppar, Servera såsen vis sidan om. 

ingredienser

4

8 gula lökar
1,5 kg havsabborre eller liknande fisk, urtagen
1 litet blomkålshuvud
200 g gröna bönor
1 zucchini skivad
6 ägg
2 dl olivolja
färsk oregano
salt och peppar

Dryckestips till receptet
Ramos Elegant White

Fräscht, torrt vitt vin från Portugals mest främsta vinmakare João Portugal Ramos

Nr: 79034, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Bosco del Gal Custoza

Bianco di Custoza DOC

Nr: 76568, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!