Förrätt

Asiatisk Carpaccio

Gör så här

1. Skiva oxfilén väldigt tunt. Det kan underlätta om man fryser oxfilé i 1 timme då är det lättare att skära den.

2. Lägg upp på ett serveringsfat. Blanda ingredienserna till såsen och häll över köttet.

3. Krossa jordnötterna i en mortel. Lägg över oxfilén och toppa med korianderbladen.

ingredienser

400 gr oxfilé
1 dl jordnötter (krossade)
1 kruka koriander

Sås
2 lime (saften)
3 msk fish sauce
1 tsk farinsocker
1 tsk Sriracha (hot chili sauce)

Dryckestips till receptet
The White Viognier

Smakrikt, druvigt och blommigt vin från en av Australiens största vingårdar

Nr: 72714, Vitt vin , Druvigt & Blommigt

Läs mer
João Portugal Ramos Alvarinho

Nr: 79909, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!