Tillbehör

Avokadosallad

Gör så här

1. Skär bort de torra ändarna på bönorna.

2. Förväll bönorna i lättsaltat vatten cirka 3 minuter. Spola i kallt vatten och låt rinna av.

3. Blanda bönor, avokado och vårlök försiktigt i en stor skål.

4. Vispa ihop vinägretten och blanda i. Strö på ett par nypor flingsalt och rejält med nymald peppar.

5. Lägg upp det på ett vackert fat.

6. Rosta pistagenötterna hastigt i torr panna, stänk på lite vatten och strö på en nypa salt så det fastnar. Toppa salladen med pistagenötter och servera direkt.

ingredienser

20

150 g färska gröna bönor
1 stor avokado, i klyftor
3 vårlökar, strimlade tvärsöver
2 msk pistagenötter, hackade

Honung- och balsamicovinägrett:
1 msk balsamico
1 liten vitlöksklfyta, riven
1 tsk flytande honung
½ dl olivolja
flingsalt och nymald svartpeppar

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!