Plockmat/mingel

Bagels med rökt lax och pepparrots-cream cheese

Gör så här

1. Värm bröden en stund under grillelementet i ugnen. Dela dem på längden.

2. Rör ihop pepparrot och Philadelphiaost och bred lite på underdelarna. Toppa med salladsblad, lax, tomat, rödlök och bred ännu ett lager ost på ovandelen av bageln. Strö över gräslök och peppra rejält. 

3. Kläm ihop över- och underdelen lite lätt. Servera som brunch, lätt lunch eller picknick. 

ingredienser

2 personer

2 bagels

2 tsk riven pepparrot
cirka 1 dl Philadelphiaost
salladsblad
4 skivor kallrökt lax
1 tomat, skivad
1/2 rödlök, skivad
1/2 dl finskuren gräslök
nymalen svartpeppar

Dryckestips till receptet
Black Tower Fruity White

Halvtorrt kult-vin som passar perfekt till heta eller mycket smakrika rätter med sting! Exempelvis tacos, indiskt och Thai.

Nr: 6045, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer
Tommasi Le Volpare Soave

Torr och fruktig Soave till skaldjur

Nr: 85547, Vitt vin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!