Efterrätt

Bakad pumpa med nötter och torkad frukt

Gör så här

Skär av toppen på pumpan och gröp ur kärnorna.

Rosta valnötterna i en stekpanna.

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda valnötter med katrinplommon, russin, aprikoser, socker, salt, stjärnanis, kanel, frön från vaniljstången och honung.

Fyll pumpan med fyllningen, lägg smöret ovanpå och täck pumpan med locket.

Baka i ugnen 1–2 timmar, beroende på pumpans storlek. Det gör inget om pumpan bränns lite i skalet, det viktigaste är att den är mjuk inuti.

Servera med vanilj- eller chokladglass, eller vispad grädde.

ingredienser

4 portioner

1 butternutpumpa
2 msk socker
1⁄2 tsk salt
3 dl valnötter
1 dl torkade katrinplommon
1 dl russin
1 dl torkade aprikoser
2 dl honung
2 msk smör
3 stjärnanisar
1 msk kanel
1 vaniljstång
30 g smör

Dryckestips till receptet
Tommasi Monte Croce Passito Bianco

Gott till ost och dessert!

Nr: 74559, Sött vin , Sött

Läs mer
prenumerera

Få vintips direkt i din inkorg!
Anmäl dig för vårt nyhetsbrev
och prenumerera på Grapevine

Prenumerera
+ Få vintips direkt i din inkorg!