Huvudrätt

Biff Rydberg med senapskräm och honungsrostade tomater

Gör så här

1. Dela tomaterna på hälften och lägg dem på en plåt. Ringla över olivolja och honung, strö över timjan. Ställ in i ugnen på 150 grader i 30-40 min.

2. Blanda ihop crème fraiche och senap. Putsa oxfilén och skär i stora kuber.

3. Skölj den tärnade potatisen och låt rinna av. Stek potatisen i smör och olja tills den får fin färg och är färdig. Krydda med salt, peppar och rökt paprikapulver.

4. Fräs samtidigt löken i smör i en annan panna tills den mjuknar och får lite färg. Salta och peppra och slå på öl. Låt det koka in.

5. Bryn köttet i omgångar i smör och olja i het panna. Salta och peppra.

6. Fördela kött, potatis och lök på fyra tallrikar med varsin äggula. Klipp över krasse och servera med tomater, senapskräm och pepparrot.

ingredienser

4 personer

600 g oxfilé

8 potatisar, tärnade

smör

olivolja

salt, nymalen svartpeppar

1/2 tsk rökt paprikapulver

2 gula lökar, finhackade

1 dl lättöl

Senapskräm

1 dl crème fraiche

1 msk engelsk senap

 

Tomater

1 ask romanticatomater

olivolja

acaciahonung

2 tsk timjan, färsk eller torkad

 

Tillbehör

4 äggulor

1 ask krasse

1 dl färskriven pepparrot

Dryckestips till receptet
Louis Latour Bourgogne Pinot Noir

Elegant pinot noir från Bourgogne

Nr: 71702, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Marqués de Vargas Reserva

En elegant rioja med klassiska undertoner i koncentrat

Nr: 78622, Rött vin , Fylligt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!