Huvudrätt

Biffsallad med örtmarinerade bönor

Gör så här

1. Gnid in köttet med chiliflakes, vitlök, flingsalt och svartpeppar. Låt ligga medan du förbereder resten.

2. Spola de båda bönsorterna med kallt vatten och låt rinna av. Häll upp dem i en kastrull.

3. Blanda schalottenlök, balsamvinäger, senap, salt, örter och olja. Häll dressingen över bönorna och värm försiktigt. De ska bara bli lite ljumna. Ta bort från värmen.

4. Stek eller grilla köttet hastigt på båda sidor i lite smör. Det ska fortfarande vara lite rosa inuti. Låt vila.

5. Blanda spenat, tomater och rödlök i en salladsskål eller på ett fat. Tillsätt bönorna och rör om försiktigt. Skiva köttet och fördela ovanpå.

ingredienser

4 personer

400 g ryggbiff

1 tsk chiliflakes

1 riven vitlöksklyfta

flingsalt

nymalen svartpeppar

1 burk stora vita bönor, à 400 g

1 burk kidneybönor, à 400 g

1 schalottenlök, finhackad

1 msk balsamvinäger

1 tsk dijonsenap

1 msk hackad färsk dragon

2 msk hackad persilja

2 msk hackad färsk basilika

2 msk olivolja

smör

1 påse babyspenat

10 cocktailtomater, i halvor

1 rödlök, skivad

Dryckestips till receptet
The Black Shiraz

Generöst och smakrikt vin med smak av björnbär, plommon och kryddor.

Nr: 6131, Rött vin , Kryddigt & Mustigt

Läs mer
Lyngrove Pinotage

Sydafrikas röda guld

Nr: 28008, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer
Loios

Nr: 2521, Rött vin , Fruktigt & Smakrikt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!