Buffé

Blåbärscupcakes

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 °C.

2. Smält smöret. Blanda de torra ingredienserna.

3. Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ner mjölblandningen försiktigt i äggsmeten. Varva med mjölk och det smälta smöret. Rör ihop försiktigt till en slät smet.

4. Grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter. Låt dem sedan svalna innan det är dags för topping.

5. Topping: Rör ihop smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost. Färga med karamellfärg eller mosade blåbär. Spritsa eller bred ut frostingen på cupcakesen. Garnera med blåbär

ingredienser

75 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl mjölk
100 g hackad vit choklad
75 g blåbär (färska eller frysta)

Topping:
75 g rumstempererat smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk citronsaft
100 g philadelphiaost
blå karamellfärg eller saften från några mosade blåbär
blåbär att dekorera med

Dryckestips till receptet
Tommasi Monte Croce Passito Bianco

Gott till ost och dessert!

Nr: 74559, Sött vin , Sött

Läs mer
Black Tower Organic Pink Bubbly

Ekologisk och vegan!

Nr: 6508, Rosévin , Friskt & Fruktigt

Läs mer

FÅ FLER TIPS FRÅN OSS

Missa inte att anmäla dig till vårt nyhetsbrev med tips om allt som rör viner! Du vet väl också att du kan prenumeraera på tidning Grapevine i din brevlåda? Anmäl dig här

Oj, just nu verkar det vara lite problem att anmäla sig.
Försök gärna igen.

Tack! Nu är du registrerad och kommer få våra nyhetsbrev. Vi hörs snart!